Cum obtineti de la 1 iulie certificatul digital UE pentru COVID in 6 pasi simpli

certificat digital UE covidcod qr certificat covidcum obtin certificatul ue covid
Cum obtineti de la 1 iulie certificatul digital UE pentru COVID in 6 pasi simpli
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a lansat pagina web care permite obtinerea de catre cetatenii romani sau straini a certificatelor digitale UE privind COVID-19.
 
Certificatul digital poate fi obtinut incepand cu 1 iulie a.c. accesand https://certificat-covid.gov.ro.
 
 
Potrivit STS, cetatenii care doresc sa obtina acest certificat trebuie sa urmeze urmatoarele 10 etape: 
 
 
1. Autentificarea/Inregistrare prin adresa de e-mail a persoanei in cauza.  
 
 
2. Dupa validarea e-mailului, veti primit un link care va directioneaza catre pagina principala a site-ului amintit. 
 
3. Accesati butonul verde "Certificat nou".
 
4. Alegeti tipul actului de identitate in baza caruia ati fost inregistrat la testare sau vaccinare.
 
5. Cetatenii romani si cei cu CNP emis de autoritatile romane acceseaza butonul "CNP", urmat de categoria de varsta. In campurile dedicate introduc: codul numeric personal, seria si numarul actului de identitate, initiala numelui, initiala prenumelui si tipul certificatului dorit. Cetatenii straini selecteaza optiunea "Pasaport/Act de identitate" si completeaza campurile care cuprind: "Tara care a emis pasaportul", numarul "pasaportului sau al cartii de identitate", initialele numelui si prenumelui, iar apoi aleg tipul de certificat.
 
 
6. In functie de categorie, veti completa:
 
* Pentru generarea certificatului de vaccinare, se alege tipul serului administrat, judetul in care a fost vaccinat si se introduce numarul corespondent lunii in care a avut loc vaccinarea.
 
* Pentru generarea certificatului de recuperare dupa COVID, se alege judetul in care s-a realizat testarea si luna in care persoana a fost confirmata pozitiv.
 
* Pentru generarea certificatului de testare, se alege judetul in care s-a realizat testarea si luna in care s-a efectuat. Pentru acest tip de certificat, valabilitatea este de maximum 72 de ore de la realizarea testului negativ.
 
* Se apasa butonul "Salveaza", iar aplicatia inregistreaza cererea de generare a certificatului digital UE privind COVID.
 
* Ulterior, in sectiunea "Lista certificate" se vor putea vizualiza toate certificatele emise de pe acel cont de e-mail.
 
 
Retineti si urmatoarele aspecte, subliniate de Agerpres:
 
* Certificatul este gratuit.
 
* In cazul minorilor sub varsta de 14 ani, este necesar acordul parintilor.
 
* Timpul de generare a certificatului poate fi de la cateva secunde, pana la o ora, in functie de numarul de solicitari.
 
* In momentul generarii certificatului, persoana care l-a solicitat este notificata prin e-mail.
 
* La intrarea in statele membre ale Uniunii Europene, verificarea certificatelor se realizeaza prin scanarea codului QR. Utilizatorul il poate accesa si vizualiza atat din lista de certificate - prin selectarea certificatului, cat si prin descarcarea efectiva, in format pdf, a documentului, care se poate tipari.
 
Totodata, pentru suport in emiterea certificatelor sau obtinerea altor informatii privind utilizarea lor, aveti la dispozitie numarul de telefon 021.414.44.25. 
 
ATENTIE! Certificatul poate fi obtinut in format letric prin intermediul primariei in raza careia isi are domiciliul persoana, directiei de sanatate publica sau serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor.
 
In situatiile in care apar inadvertente intre informatiile completate de o persoana si cele inregistrate in bazele de date conectate cu platforma https://certificat-covid.gov.ro trebuie realizate corectii de date. De aceea, solicitarea de eliberare a certificatelor de vaccinare trebuie realizata cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de momentul utilizarii, iar pentru cele de testare cu cel putin 12 sau 48 de ore, in functie de tipul de test efectuat - rapid sau PCR.
 
RETINETI! Certificatul NU ESTE un document obligatoriu, insa cu ajutorul lui persoanele care s-au vaccinat anti COVID-19, s-au recuperat dupa aceasta afectiune sau detin un rezultat negativ la testarea COVID-19 pot dovedi situatia lor epidemiologica.
 
„Pentru generarea certificatelor, sistemul informatic preia datele necesare din Registrul Electronic National de Vaccinari pentru persoanele care s-au vaccinat si din Aplicatia Corona-Forms pentru persoanele care au fost testate si au un rezultat negativ sau un rezultat pozitiv, dar s-au recuperat dupa COVID-19. Certificatele includ un cod QR care va contine o semnatura digitala, astfel incat, la citirea acestuia, sa poata fi verificata autenticitatea, integritatea si validitatea documentului. Semnatura digitala este pusa la dispozitie de STS, astfel incat cetatenii nu au nevoie de o semnatura digitala proprie.
 
Pentru verificarea, la intrarea in tara, a codurilor QR de pe certificatele digitale, STS a distribuit catre Politia de Frontiera echipamentele necesare: 271 de scannere mobile si 271 de telefoane mobile smart, care au instalata aplicatia "CoronaScan". La intrarea in orice stat membru al Uniunii Europene, certificatul poate fi prezentat atat in format digital, pe un dispozitiv mobil, cat si tiparit pe hartie”, informeaza STS.

 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
certificat digital UE covidcod qr certificat covidcum obtin certificatul ue covid

Data aparitiei: 30 Iunie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cum obtineti de la 1 iulie certificatul digital UE pentru COVID in 6 pasi simpli Nota: 4 din 5 - 8 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]