Concedieri la Casele de Pensii din tara! Anuntul facut de Ministrul Muncii

concedieri case de pensiianunt ministrul munciidosare de pensie
Concedieri la Casele de Pensii din tara! Anuntul facut de Ministrul Muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a felicitat recent angajatii Caselor de Pensii din tara care au reusit sa rezolve dosarele de pensii nesolutionate si sa ajunga astfel la zi cu problemele existente acumulate in ultimii ani. In plus, minstrul a atras atentia asupra acelor judete in care exista inca probleme care i-au fost aduse la cunostinta si a promis ca va lua o decizie la finalul acestei saptamani. 
 
“Sunt un om care da o sansa oricui, indiferent de simpatiile politice. Vreau performanta la Ministerul Muncii. Nu ma intereseaza sa fiu simpatizata de angajati. Nu am prietenii. Vreau performanta. 
 
Daca jumatate dintre casele judetene de pensii din tara reusesc sa se organizeze (cu personal, poate,  insuficient; multi dintre acesti colegi care au performat nici nu si-au pus problema sa imi prezinte greutatile, si-au vazut de treaba) si NU au restante in solutionarea dosarelor de pensii inseamna ca #sepoate. 
 
Din respect pentru efortul acestor directori/colegi din casele performante care au muncit si, mai ales, pentru ca nu ma intereseaza functia cat ma intereseaza respectul pentru pensionari, voi lua decizii la finalul acestei saptamani cu privire la directorii caselor care, in pofida insistentelor mele, au in continuare restante. Totusi, au trecut 8 luni de cand am cerut sa se rezolve lucrurile. in aceasta perioada, am cerut inclusiv sa fie detasati angajati de la CNPP, sa mearga directorii din aparatul central ca sa ajute”, a scris ministrul Violeta Alexandru pe pagina sa de socializare. 
 
In opinia ministrului, perioada in care erau acceptate explicatiile s-a incheiat, astfel ca in cel mai scurt timp vor fi luate masuri privind conducerile caselor de pensii neperformante:
 
“Daca ii intrebi pe acesti oameni de ce, gasesc zeci de explicatii. Am depasit perioada acestor explicatii. I-am sprijinit si incurajat sa isi rezolve parte din problemele cu care se confruntau tocmai pentru a aduce la zi dosarele de pensii. Astazi, in ciuda acestor eforturi, nu se vad rezultatele.
 
Acum tragem linie. 
 
Am cerut Presedintelui CNPP ca, in cel mai scurt timp, sa opereze schimbari la nivelul conducerii caselor de pensii neperformante. Spun clar care sunt acestea: Alba (aici e un istoric urat dar totusi nu o sa las pensionarii sa astepte 5 ani ca sa se recupereze miile de restante mostenite de la fosta conducere), Sector 1, Bihor (casa de pensii unde lucreaza fostul Presedinte CNPP, propus de mine si schimbat cand am vazut ca nu vrea sa faca performanta), Ilfov (un Director care m-a sfidat, pur si simplu, in fata evidentelor), Sector 2, Sector 3, Sector 4, Sector 5, Sector 6, Valcea, Neamt, Hunedoara – Petrosani, Giurgiu, Gorj. Toate termenele de intelegere au expirat pentru actualii directori. Cine nu poate face performanta in folosul cetateanului, este mai bine sa se retraga”.
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
concedieri case de pensiianunt ministrul munciidosare de pensie

Data aparitiei: 06 Octombrie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Concedieri la Casele de Pensii din tara! Anuntul facut de Ministrul Muncii Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]