Eliberare pasaport in 2020. Modalitati simple si rapide si costuri

eliberare pasaport 2020documente eliberare pasaporttarif eliberare pasaport
Eliberare pasaport in 2020. Modalitati simple si rapide si costuri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Modalitati simple si rapide pentru eliberarea pasaportului. In ultimii ani, Ministerul Afacerilor Interne a implementat proceduri rapide si simplificate pentru eliberarea documentelor de calatorie, inclusiv in ceea ce priveste programarea on-line, masuri ce isi dovedesc eficienta.
 
Va reamintim ca pentru eliberarea pasaportului simplu electronic sau a celui temporar cetatenii pot depune cererea, in tara, la oricare serviciu public comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple, iar in strainatate la misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei, indiferent de locul in care au domiciliul sau resedinta.
 
Pentru evitarea aglomerarii la ghisee a fost dezvoltata si este operationala platforma de programare on-line (pentru cererile depuse in tara) www.epasapoarte.ro. Timpul de asteptare la ghiseu, in cazul in care faceti o astfel de programare, este zero.
 
Pentru cererile depuse in tara, termenul de eliberare a pasapoartelor simple electronice/temporare este de maximum 15 zile lucratoare, iar timpul mediu este de 10 zile lucratoare. Exceptia o constituie cazul pasaportului simplu temporar cand cererile se pot solutiona in cel mult 3 zile lucratoare daca se motiveaza urgenta. Astfel, motivele invocate pot fi de natura medicala, familiale sau profesionale, ori  de alta natura conform legii.
 
Directia Generala de Pasapoarte a dezvoltat aplicatia on-line "Status pasaport", prin care cetatenii pot urmari procesul de solutionare a cererii de eliberare a pasaportului simplu electronic.
 
Cererile privind eliberarea pasapoartelor simple electronice pot fi depuse si la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei din strainatate, iar ridicarea lor se poate face din tara, de la oricare serviciu public comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple, in termen de 10 zile lucratoare.
 
De asemenea, exista posibilitatea ca pasaportul sa fie ridicat de la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei in strainatate, in maxim 45 de zile lucratoare in statele membre ale Uniunii Europene, respectiv 60 de zile in state terte.
 
Taxa pentru eliberarea pasaportului simplu electronic este de 258 de lei pentru persoanele cu varsta peste 12 ani, 234 de lei pentru persoanele cu varsta sub 12 ani, iar pentru cel simplu temporar este de 96 de lei.

ATENTIE!

  Incepand cu data de 07.09.2020, plata contravalorii pasaportului se poate efectua astfel:
 
  • la casieriile unitatilor CEC Bank, precum si la statiile de plata Selfpay ale CEC Bank;
     
  • online, prin platforma de plati virtuale Ghiseul.ro
 
Documentele de plata emise anterior datei de 02.09.2020 raman valabile pentru depunerea cererilor pentru eliberare a pasapoartelor.
 
Pentru a veni in sprijinul cetatenilor, in situatia in care, in perioada 02.09.2020-06.09.2020, Institutiile Prefectului vor incasa prin casieriile proprii si/sau conturile deschise la trezorerie sumele reprezentand contravaloarea pasapoartelor, dovada platii astfel efectuate ramane valabila pentru depunerea cererii de eliberare a pasaportului.
 
NOTA
 
- pentru cererile pentru eliberarea pasapoartelor simple electronice/simple temporare cu mentionarea statului de domiciliu tarifele sunt aceleasi;
- pentru cererile depuse prin intermediul misiunilor diplomatice, sumele care se platesc sunt cele stabilite potrivit Legii nr. 198/2008 privind serviciile consulare pentru care se percep taxe si nivelul taxelor consulare la misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei in strainatate, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
 
Pasaportul simplu electronic poate fi expediat, prin servicii de curierat, la domiciliul sau la resedinta titularului ori ale persoanei care a formulat cererea, cu suportarea de catre acestia a cheltuielilor de expeditie.

CUM POT RECUPERA CONTRAVALOAREA PASAPORTULUI  DACA NU MAI AM NEVOIE DE PASAPORT ?

 
Contravaloarea pasaportului simplu electronic achitata eronat sau pentru care nu a fost prestat serviciul aferent se restituie, la cererea scrisa a platitorului adresata Companiei Nationale „Imprimeria Nationala“ - S.A., insotita de documentul prin care s-a efectuat plata, in cel mult 5 zile lucratoare de la depunerea acestei cereri.
 
Situatiile in care contravaloarea pasapoartelor simple electronice/simple temporare a fost achitata pana la data intrarii in vigoare a O.U.G. nr. 152/2020 raman supuse prevederilor normative incidente la data efectuarii platii, inclusiv in ceea ce priveste procedura de restituire a contravalorii pasapoartelor.



PASAPORTUL SIMPLU ELECTRONIC SE ELIBEREAZA IN REGIM DE URGENTA?
 
 
      Pasaportul simplu electronic nu se elibereaza in regim de urgenta. In tara, pasaportul simplu electronic este eliberat in termen de 10 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii.
 
       Documentul care poate fi eliberat in regim de urgenta este pasaportul simplu temporar (valabilitate 12 luni). Acest tip de document se elibereaza, in situatii strict reglementate de normele legale, in termen de cel mult 3 zile lucratoare.

Pasaportul simplu temporar poate fi o solutie de urgenta, cu mentiunea ca este absolut necesar sa verificati conditiile de obtinere a vizei de intrare in statul de destinatie (ex. Emiratele Arabe Unite, Quatar, etc.) cu acest tip de document accesand www.mae.ro, sectiunea rezervata sfaturilor de calatorie-conditii de calatorie, respectiv vize si servicii consulare.

Precizam faptul ca, persoanei care declara ca nu doreste pasaport simplu electronic, i se elibereaza pasaport simplu temporar, in termen de 10 zile lucratoare.
 
Pentru informatii suplimentare privind eliberarea pasapoartelor va recomandam sa accesati sectiunea "Intrebari frecvente" de pe site-ul www.pasapoarte.mai.gov.ro.
 
Sursa: Mai.gov.ro

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
eliberare pasaport 2020documente eliberare pasaporttarif eliberare pasaport

Data aparitiei: 27 Februarie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Eliberare pasaport in 2020. Modalitati simple si rapide si costuri Nota: 5 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]