Informatia inseamna putere, curaj, rezistenta in fata obstacolelor si abilitatea de a gasi rezolvari immediate la probleme arzatoare. Sa fii informat inseamna sa scapi de frica si sa te asiguri ca poti remedia orice eventuala greseala.
Unii dintre cei mai pregatiti si puternici manageri HR sunt cei care folosesc informatii corecte din surse corecte, credibile si cu o corectitudine garantata.
La data de 7 februarie 2020, in Sala de Conferinte Magnolia de la Hotel Crowne Plaza din Bucuresti, 3 specialisti de calibru (Luminita Obaciu, Rodica Mantescu si Gabriel Jinga) au analizat impecabil contextul legislativ actual, caracterizat de modificari insuficient intelese si care pot genera erori sanctionate prompt de ITM.
Au fost oferite rezolvari si metode concrete privind cele mai controversate probleme de
salarizare, au fost analizate implicatiilor modificarilor legislative din 2019 si au existat din plin inclusiv exemple de spete sensibile, recomandari, sfaturi utile, previziuni pentru 2020.
Cel mai important eveniment din ultima perioada destinat managerilor HR – Seminarul de Salarizare si Contributii – ia astfel si forma Caietului de Seminar, un instrument eficace in mainile managerilor profesionisti.
Puteti avea acum acces la toate informatiile de top prezentate in cadrul acestui eveniment!
Caietul de seminar cuprinde intreaga curricula abordata in timpul Seminarului de Salarizare, inclusiv informatii despre:
- salariul minim in anul 2020 si implicatiile acestuia
- delegare
- clauza de mobilitate
- declaratia unica
- impozitarea veniturilor din drepturi de autor
- impozitarea veniturilor PFA
- stimulente fiscal pentru societatile care incheie contracte de internship
- durata delegarii
- sfaturi pentru angajatori pentru a evita reincadrarea diurnei in venituri salariale
- regimul fiscal al tichetelor cadou
- practica judiciara.
Caietul de Seminar acopera aspecte vitale ale salarizarii in 2020 si va pune la dispozitie spete concrete si studii de caz, solutionate impecabil de catre cei 3 consultanti.
1 Implicatii salariu minim in anul 2020
- poprirea salariului net minim brut pe tara;
- limita bazei de calcul al indemnizatiilor medicale;
- suma maxima pe care angajatorul o poate recupera prin acordul partilor de la salariatul care a produs o paguba;
- in ce conditii se acorda salariu minim pentru studii superioare.
2 Indemnizatia de mobilitate vs diurna
- locul muncii mobil;
- locul muncii fix;
- timpul de lucru al salariatului delegat;
- timpul de lucru al salariatului mobil;
- posibilitatea de a acorda diurnal in mod diferentiat.
3 Contractul de practica vs contractul de internship
- conditiile in care pot fi incheiate cele doua contracte;
- asemenari si deosebiri intre cele doua contracte;
- la ce trebuie sa fie atenta societatea care incheie aceste contracte pentru ca inspectorul de munca sa nu le califice in contracte de munca.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Incetare CIM in perioada de proba. Prima zi de activitateIntrebare: Am angajat o persoana cu contract de munca cu 8 ore, pe perioada nedeterminata, dar a venit doar o zi, nu a muncit doar i s-a prezentat ce are de facut apoi dupa masa a sunat ca nu mai vine ca a acceptat o alta oferta. In acest caz cum trebuie sa desfacem contractul angajatului? Pe perioada de proba? Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua in care a fost la servici dar nu a lucrat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Suprapunere certificate medicale. Declaratia 112Intrebare: Avem angajati care aduc concediu medical eliberat de diferiti medici, care se suprapun. Modul de calcul al acestor concedii medicale se platesc conform legislatiei in vigoare, adica primul concediu medical se plateste pana la data inceperii urmatorului. Intrebarea este: in declaratia 112, aceste concedii medicale trebuie sa apara ca si durata conform platii sau conform duratei care apare pe formularul de concediu medical eliberat de catre medic? Care este legislatia unde se precizeaza acest...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<