Modificari importante privind regimul deseurilor!

managementul deseurilor 2017legea 166/2017garda nationala de mediu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Acest editorial a aparut in Consilier Managementul deseurilor din luna octombrie 2017.

Este demn de mentionat ca au aparut modificari privind regimul deseurilor prin intrarea in vigoare a Legii nr. 166/2017.
 
Producatorii si detinatorii de deseuri sunt obligati sa colecteze SEPARAT cel putin urmatoarele categorii de deseuri: hartie, metal, plastic si sticla.
 
De asemenea, autoritatile publice locale aplica, drept instrument economic, «plateste pentru cat arunci», in vederea stimularii colectarii separate a deseurilor de la populatie.

Ne bucuram sa aducem in atentia dumneavoastra un nou capitol – 9. INFORMATII PRACTICE, care completeaza si actualizeaza lucrarea dvs. de baza cu pagini foarte utile.

Veti beneficia si de datele de contact ale comisariatelor Garzii Nationale de Mediu, informatii care se regasesc, incepand din aceasta luna, in lucrarea Consilier Managementul deseurilor, toate datele fiind actualizate, la zi, tinand cont de legislatia in vigoare.

In plus, am inclus la subcapitolul 9.2 un tabel cu registre, autorizatii si licente gestionate de autoritatile de mediu, menit sa va usureze munca. Veti gasi aici detalii utile referitoare la temeiul legal, registrul/actul necesar, autoritatea/institutia care tine evidenta, operatorii, precum si sanctiunile aferente.    

Legea nr. 211 din 15 noiembrie 2011 privind regimul deseurilor, republicata in Monitorul Oficial nr. 220 din 28 martie 2014, cu modificarile si completarile ulterioare. Cuprinde modificarile aduse de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 68/2016 si de Legea nr. 166/2017.

Legea nr. 249 din 28 octombrie 2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje, publicata in Monitorul Oficial nr. 809 din 30 octombrie 2015. Cuprinde modificarile aduse de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 38/2016.

In lucrarea Consilier Managementul Deseurilor va prezentam toate obligatiile pe care le aveti pe linie de gestionare a deseurilor, astfel incat sa scapati de riscul sanctiunilor.
        
Profitati din plin de avantajele abonamentului dvs. la Consilier Managementul deseurilor, detalii aici >>>

Puteti avea rezolvarea oricarei situatii cu care va confruntati in activitatea dvs. in baza serviciului GRATUIT de consultanta personalizata.

In actualizarea viitoare vom continua sa va oferim informatii esentiale despre obligatiile pe care le aveti pe linie de gestionare a deseurilor.

Se recomanda ca primariile, prin departamentele juridice, sa analizeze contractele incheiate si sa solicite justificarea taxelor/tarifelor pe linii de cost de la operatorii respectivi, inainte de a incheia actele aditionale.
 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
managementul deseurilor 2017legea 166/2017garda nationala de mediu

Data aparitiei: 24 Noiembrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Modificari importante privind regimul deseurilor! Nota: 4.25 din 5 - 6 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

Modificari importante privind regimul deseurilor!

Mai multe articole despre legea 166/2017
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]