Acesta a fost aprobat prin ordinul de ministru nr. 4798/2017 si publicat in Monitorul Oficial nr. 795/6.10.2017. Contractul se incheie intre unitatea de invatamant, operatorul economic partener de practica si elevul sau parintele/tutorele/ sustinatorul legal instituit al acestuia, transmite Ministerul Educatiei.
Contractul de pregatire practica din invatamantul dual reglementeaza, printre altele, statutul practicantului, drepturile si obligatiile acestuia, drepturile si obligatiile operatorului economic partener de practica, drepturile si obligatiile unitatii de invatamant, respectiv modul de evaluare a stagiului. Contractul poate fi completat si cu alte clauze specifice, cu conditia sa nu contravina modelului aprobat.
Documentele vizeaza toate activitatile de profil stabilite prin contractul de parteneriat: stagiile de pregatire practica din planul-cadru de invatamant, precum si componenta de pregatire practica saptamanala (instruire si laborator tehnologic) din modulele de specialitate pentru calificarea profesionala vizata, convenite a se desfasura la acel operator economic sau in alte spatii stabilite de acesta pe baza unor conventii/contracte scrise, pe care le incheie, in acest scop, cu alti operatori economici sau furnizori de formare.
Activitatile realizate in timpul pregatirii practice la operatorul economic sunt evaluate, iar rezultatele se consemneaza in certificatul de pregatire practica in invatamantul dual, care atesta rezultatele invatarii desfasurate de elevi in timpul pregatirii si va fi inclus in portofoliul individual al elevului. Certificatul este semnat si eliberat de unitatea de invatamant in care elevul este inmatriculat, dupa completarea si semnarea acestuia de catre operatorul economic partener de practica.
Diurna legala in Romania si in strainatate
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
250 Modele Fise de Post
Sursa: Ministerul Educatiei