I. Identificarea postului
1. Numele si prenumele titularului: ..............................
2. Denumirea postului: Inginer in Industria Alimentara
[Daca in organigrama dvs. denumirea postului difera de cea din COR, va trebui sa mentionati in fisa si denumirea din COR.]
3. Pozitia in COR / Cod: 214514
[In cazul in care denumirea postului din firma dvs. nu se regaseste in COR, va trebui sa treceti codul din COR pentru denumirea cea mai apropiata din punct de vedere al sarcinilor si responsabilitatilor.]
Portal Codul Muncii
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
4. Departamentul / locatia: Departament Productie
[Repartizarea se va face conform marimii, specificului si organigramei firmei.]
5. Nivelul postului:
Conducere / coordonare: Middle
Executie: Nu este cazul
6. Relatiile:
a. Ierarhice (control, indrumare, posturi supervizate):
se subordoneaza: Directorului de Productie
are in subordine: Maistrii si operatorii de productie
b. Functionale (colaborare, pe orizontala): Cu Departamentele Productie, Mecano-Energetic, Vanzari
c. Reprezentare (colaborare, consultanta): Nu este cazul
[Pentru punctele a, b si c se va tine cont de marimea, specificul si organigrama firmei.]
II. Descrierea postului
1. Scopul general al postului
Coordonarea si organizarea procesului de productie in vederea realizarii planului de productie stabilit (pentru sectia in care isi desfasoara activitatea) si a obiectivelor calitatii.
[În functie de marimea, specificul si organigrama firmei scopul poate diferi. Scopul postului se va regasi detaliat in obiectul contractului definit in CIM semnat de parti.]
2. Obiectivele postului
Coordonarea si acordarea de asistenta tehnica intregului personal din subordine in vederea realizarii productiei.
Urmarirea aplicarii politicii organizatiei in domeniul calitatii in sectia pe care o coordoneaza.
Gestionarea mijloacelor fixe si a obiectelor de inventar din dotare.
[In functie de marimea, specificul si organigrama firmei obiectivele pot diferi.]
3. Descrierea sarcinilor / atributiilor / activitatilor postului:
- Supravegheaza respectarea calitatii pe intreg procesul de tehnologic si propune masuri de imbunatatire a calitatii ori de cate ori este necesar.
- Organizeaza fluxul de productie si programarea cantitatilor de materii prime in functie de capacitatea optima de prelucrare, a spatiilor de depozitare si a cererii si ofertei
- Fundamenteaza necesarul de aprovizionat in functie de programele de productie, de solicitarile sectoarelor de productive si a compartimentelor functionale
- Intocmeste documentatia necesara activitatilor in domeniul calitatii ISO si HACCP.
- Monitorizeaza zilnic starea de curatenie a utilajelor si comunica maistrului sau sefului de tura eventualele nereguli pentru a lua masuri de remediere atunci cand este cazul.
- Stabileste necesarul zilnic de materii prime, materiale si urmareste aprovizionarea sectiei cu acestea.
- Solicita fise tehnice ale produselor de la furnizori
- Impune furnizorilor conditii de transport
- Verifica corelatia dintre planul zilnic si productia realizata, iar in cazul in care apar abateri il informeaza pe superiorul ierarhic.
- Verifica zilnic intocmirea documentelor de evidenta primara de catre maistri si centralizarea acestora in raportul de productie.
- Intocmeste si afiseaza procedurile / retetele si instructiunile de fabricatie pentru fiecare tip de produs si raspunde de actualizarea lor in conformitate cu modificarea parametrilor de calitate a materiei prime.
- Supravegheaza zilnic consumul de materii prime si incadrarea in consumul specific normat.
- Întocmeste lunar necesarul de materii prime si materiale auxiliare, conform planului de productie si il transmite Departamentului Aprovizionare.
- Urmareste incadrarea in bugetul stabilit a cheltuielilor indirecte ale sectiei.
- Verifica intocmirea pontajului lunar pentru personalul din subordine si-l transmite Departamentului Resurse Umane.
- Organizeaza acordarea concediului de odihna si a zilelor libere pentru personalul din subordine.
- Stabileste conform structurii organizatorice si a ROF sarcinile si responsabilitatile personalului din subordine, in baza fiselor de post.
- Exercita permanent sau temporar, prin delegarea competentelor, acele atributii specifice specialitatii sale, stabilite prin actul constitutiv al societatii sau prin organul decizional statutar (AGA, CA) in sarcina reprezentantului legal.
- Executa orice alte dispozitii date de superiorul ierarhic in realizarea strategiilor pe termen scurt ale companiei in limitele respectarii temeiului legal
...citeste mai multe pe PortalCodulMuncii >>>