Un instrument pentru evaluarea riscului la locul de munca care indeplineste si cerintele REACH

GESTISDGUVREACH
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Institutul German pentru Securitate si Sanatate in Munca din cadrul organismului german de asigurari sociale in caz de accident (IFA) tocmai a pus la dispozitie on-line un instrument pentru evaluarea riscului care respecta si cerintele REACH.

Acest instrument, care a fost dezvoltat in colaborare cu informaticienii care au creat programul olandez Stoffenmanager, include expunerea dermica si prin inhalare si este special creat pentru substante pentru care nu exista limita de expunere profesionala si metode de masurare aprobate. Un model de evaluare a expunerii permite evaluarea expunerii astfel cum impune Regulamentul REACH.
Instrumentul este parte a unui set de documente de orientare, baze de date si instrumente care au ca scop facilitarea gestionarii substantelor periculoase la locurile de munca.

GESTIS este un proiect comun al institutiilor germane de asigurari sociale in caz de accident care urmareste sa stabileasca si sa foloseasca o retea de fisiere centralizate si descentralizate referitoare la substantele nocive.

Aceasta retea formeaza baza unui sistem informational care urmareste sa sprijine eficient activitatile preventive ale organismului de asigurari sociale in caz de accident si ale societatilor membre si sa promoveze astfel protectia sanatatii la locurile de munca unde sunt manipulate substante periculoase.

In prezent, GESTIS contine opt baze de date centrale care sunt utilizate de sistemul german de asigurari sociale in caz de accident (Deutsche Gesetzliche Unfallversicherung (DGUV):

GESTIS-baza de date cu substante periculoase, care contine informatii referitoare la gestionarea substantelor chimice la locul de munca, de exemplu efectele asupra sanatatii, masuri de protectie necesare si altele in caz de pericol (inclusiv primul ajutor).

Fise internationale de securitate chimica (International Chemical Safety Cards, ICSC), care contin informatii esentiale pentru manipularea sigura a substantelor chimice la locul de munca.

GESTIS - Baza de date cu metode analitice, avand liste validate cu metode din diverse state membre ale UE descrise ca adecvate pentru analiza agentilor chimici la locurile de munca.

GESTIS - Baza de date cu valorile limita internationale pentru agenti chimici, o colectie de valori limita profesionale pentru substante periculoase

GESTIS - Criterii stiintifice, documentele pentru valorile nationale limita la locul de munca si datele pe baza carora substantele periculoase sunt clasificate nu sunt colectate si publicate la nivel central

GESTIS-DUST-EX - caracteristici importante privind combustia si explozia a peste 4000 de mostre de praf din toate sectoarele industriei

Exposure database MEGA, baza de date IFA privind expunerea „Datele de masurare referitoare la expunerea la substante periculoase la locul de munca”

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
GESTISDGUVREACH

Data aparitiei: 08 Februarie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Un instrument pentru evaluarea riscului la locul de munca care indeplineste si cerintele REACH Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]