Contractul individual de munca. Cum poate o companie sa ajunga la un model unic, pentru toti salariatii?

model contract individual de munca 2018model unic contract individual de muncamodel cim 2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Incepem prin a mentiona ca, orice angajator trebuie sa fie la curent cu faptul ca actualul model de contract individual de munca este reglementat prin OMMSS nr.64/2003, modificat si completat prin Ordinul nr. 76/2003 si prin Ordinul nr. 1616/2011.

"Contractul individual de munca incheiat intre angajator si salariat va cuprinde in mod obligatoriu elementele prevazute in modelul-cadru", este prevazut de Ordinul nr. 64/2003 la art. 2 alin. (1).


"Suntem un SRL, unde s-au facut angajari incepand din anul 1990 pana in prezent. Modelul cadru al contractului individual de munca este diferit, in functie de perioada in care a fost incheiat. Cum putem ajunge la un model unic, respectiv cel actual, pentru toti salariatii?", se intreba cineva in cadrul PortalCodulMuncii.ro.



Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:


Din Ordinul nr. 64/2003 la art. 2 alin. (1) apreciem ca a fost necesara actualizarea contractelor existente, astfel incat acestea sa contina cel putin clauzele reglementate prin acest ordin.

De asemenea, alte actualizari ale clauzelor mai puteau fi realizate si in conformitate cu clauzele modificate/adaugate prin Ordinele nr.76/2003 si nr.1616/2011.

IMPORTANT!
Aceasta actualizare a contractelor individuale de munca se poate realiza si in prezent. Fiind vorba de modificarea clauzelor contractului, ar fi necesara intocmirea unui act aditional la contractul de munca initial in care sa fie practic cuprinse toate clauzele prevazute de modelul actual al contractului individual de munca. Desigur ca trebuie mentionate si alte clauze suplimentare, daca acestea exista.


Model Contract Individual de Munca 2018


Ca orice contract, contractul de munca este rezultatul acordului de vointe dintre cele doua parti, intre care se incheie. Angajatorul si salariatul negociaza si, ajunsi la un acord, incheie contractul de munca. Atat de simplu? Nu. Contractul de munca nu seamana cu celelalte contracte. In cazul contractului de munca, prevederile legale sunt foarte restrictive...citeste mai multe despre modelul unui contract de munca aici >>>




Sursa: PortalCodulMuncii


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
model contract individual de munca 2018model unic contract individual de muncamodel cim 2018

Data aparitiei: 20 Aprilie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Contractul individual de munca. Cum poate o companie sa ajunga la un model unic, pentru toti salariatii? Nota: 4 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]