Ce domenii de munca au fost la mare cautare in primul semestru din 2017

domenii angajari 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In decursul primelor 6 luni ale lui 2017, angajatorii din Romania au cautat sa angajeze peste 220.000 de persoane.

Aceste date au fost oferite publicitatii de catre eJobs Group, compania care detine cea mai mare platforma de recrutare online de pe plan local.

Cele mai multe joburi disponibile au fost in domenii precum vanzari (9.590 de anunturi de angajare), administrativ/logistica (6.330 de anunturi de angajare) sau financiar (4.480 de anunturi de angajare).


Care sunt cele mai populare 10 domenii?


Topul primelor 10 domenii in care angajatorii au cautat personal in primul semestru al acestui an mai include alimentatie/HoReCa cu peste 4.300 de anunturi de angajare, IT Software cu 3.690 de anunturi, constructii/instalatii cu 3.480 de anunturi, transport/distributie cu 3.350 de anunturi, relatii clienti/call center cu 2.770 anunturi, inginerie cu 2.760 anunturi si domeniul auto cu 2.210 de anunturi de angajare.

In aceasta perioada, cei mai mari angajatori au fost agentiile de recrutare personal, precum Adecco (cu peste 1.400 de anunturi de angajare), APT Resources & Services (433 anunturi) si GI Group Staffing Company (377 anunturi). Din randul companiilor, printre cei mai activi 10 angajatori in functie de numarul de anunturi de recrutare publicate pe platforma eJobs.ro in primele sase luni ale acestui an se numara si Lidl (617 anunturi), compania Emerson, care se ocupa cu furnizarea si proiectarea de servicii tehnologice si servicii de inginerie (458 anunturi), Interbrands - cel mai mare jucator de pe piata de distributie (445 anunturi), Sensiblu (415 anunturi), dezvoltatorul de jocuri video Ubisoft (372 anunturi) si producatorul german de componente auto Hella Romania (321 anunturi).

Ce domenii au cautat candidatii?

Cei mai multi candidati s-au orientat catre companiile din domeniul retail. Astfel, aproape 57.000 de candidati au aplicat la pozitiile deschise de compania Profi Rom Food pe eJobs.ro in primul semestru, in timp ce Altex Romania a inregistrat peste 37.000 de candidati pentru joburile publicate. Totodata, foarte cautate au fost si locurile de munca oferite de Adecco Resurse Umane (33.400 de candidati), Kaufland Romania (peste 25.000 de candidati), Grup Renault Romania (25.000 de candidati) sau Pepco Retail (22.700 de candidati).

"Prima jumatate a acestui an a fost foarte buna pentru cei care au cautat un nou job, numarul anunturilor de recrutare depasind atat nivelurile inregistrate in anii anteriori crizei economice (2007/2008), cat si pe cele din perioada recenta. Astfel, s-a observat o crestere de peste 35% a numarului de locuri de munca fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar deficitul de personal continua sa fie o problema in aproape toate domeniile, dar mai ales in sectoare precum IT,  inginerie si financiar", declara Bogdan Badea, Head of Sales eJobs Group.

Bucuresti si Cluj, orasele cu cele mai multe joburi disponibile in primul semestru

Cele mai multe locuri de munca disponibile in primele sase luni ale anului au fost in Bucuresti, unde companiile au publicat aproape 32.000 de anunturi de recrutare. Capitala este urmata de Cluj-Napoca, unde companiile care angajeaza prin intermediul platformei eJobs.ro au avut aproape 6.500 de anunturi, si de Brasov si Timisoara, care au inregistrat un numar similar de anunturi, putin peste 3.500. In clasament urmeaza si Iasi, cu circa 3.300 de anunturi publicate de angajatorii din zona.

Urmatoarele cinci orase din top 10 cele mai atractive din punct de vedere al locurilor de munca disponibile au fost, in primul semestru din 2017, Oradea (1.870 de anunturi), Constanta (1.830 de anunturi), Sibiu (1.630), Arad (1.300) si Ploiesti (1.270).



de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
domenii angajari 2017

Data aparitiei: 24 Iulie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ce domenii de munca au fost la mare cautare in primul semestru din 2017 Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]