1.5. Examenul medical

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 

Potrivit art. 27 din Codul muncii, o persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci. Nerespectarea acestei dispozitii atrage nulitatea contractului individual de munca . 
In plus, potrivit art. 124 din Codul muncii, salariatii care urmeaza sa desfasoare cel putin 3 ore de munca de noapte sunt supusi unui examen medical gratuit inainte de inceperea activitatii si, dupa aceea, periodic. 

 In situatia in care salariatul prezinta certificatul medical dupa momentul incheierii contractului individual de munca, iar din cuprinsul certificatului rezulta ca cel in cauza este apt de munca, contractul astfel incheiat ramane valabil. 
Aceasta inseamna ca nulitatea absoluta a contractului de munca se acopera prin indeplinirea ulterioara a conditiei prevazute de lege.

 Modalitatea de realizare a examenului medical obligatoriu este preva zuta in Anexa la Ordinul nr. 508/933/2002 al ministrului muncii si solidaritatii sociale si al ministrului sanatatii si familiei, privind aprobarea Normelor generale de protectie a muncii, publicat in Monitorul Oficial nr. 880 din 6 decembrie 2002.

 In urma verificarii aptitudinilor profesionale ale candidatilor, ati selectat persoana potrivitapentru a ocupa postul respectiv. Cu aceasta persoana, clauzele contractului individual de munca vor fi atent negociate.

RECOMANDARE

- nu se vor negocia drepturi pentru salariat inferioare celor prevazute in lege sau in statutul de personal;


- nu se vor negocia drepturi pentru salariat inferioare celor prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil;
- elementele fixe care s-au prevazut (fara marja de discutie) in informarea facuta potrivit art. 17 din Codul muncii nu mai pot fi negociate;
- la negociere se va tine cont si de prevederile Regulamentului intern.

  


de Legislatia Muncii

Data aparitiei: 11 Aprilie 2006
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

1.5. Examenul medical Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Reglementare acordare tichete de masaIntrebare: Daca un angajator acorda tichete de masa, acestea trebuie trecute in regulamentul intern astfel incat sa beneficieze toti salariatii ? sau se fac acte aditionale si se acorda preferential?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa postului pentru Director tehnicIntrebare: Va rog frumos sa ma ajutati cu fisa postului pentru Director de productie/tehnic cod cor 112024.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]