Potrivit art. 27 din hotararea mai sus mentionata, beneficiaza de stimulent si persoanele care au fost indreptatite sa beneficieze de indemnizatie crestere copil, reglementata de Legea nr. 19/2000 cu modificarile si completarile ulterioare.
Astfel, salariata dvs. trebuie sa completeze cererea si declaratia pe propria raspundere pentru acordarea stimulentului (anexa nr. 1 la normele metodologice) si angajatorul trebuie sa-i elibereze o adeverinta din care sa reiasa ca obtine venituri profesionale supuse impozitului pe venit; potrivit art. 11 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 1.825/2005, pentru persoanele beneficiare de indemnizatie lunara pentru cresterea copilului, care solicita dreptul la stimulent, se iau in considerare actele doveditoare depuse la solicitarea indemnizatiei.
Potrivit art. 15 alin. (1) cererea privind acordarea stimulentului se depune la primaria localitatii sau la primaria sectorului municipiului Bucuresti, in a carei raza teritoriala are domiciliul sau resedinta persoana indreptatita sa beneficieze de acest drept.
Stimulentul si indemnizatia pentru cresterea copilului nu se platesc de catre angajator, sunt drepturi asigurate de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei prin directiile sale teritoriale.
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Codul muncii si Legea Dialogului Social
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Plata acestor drepturi se asigura lunar, prin mandat postal, la domiciliul persoanei indreptatile sau la cerere in cont personal deschis la o unitate bancara, (potrivit art. 20 din H.G. nr. 1.825/2005).