AMRCR cere reanalizarea legii care limiteaza accesul cetatenilor in magazine

restrictii magazinerestrictii acces magazinereglementari acces lanturi magazine
AMRCR cere reanalizarea legii care limiteaza accesul cetatenilor in magazine
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) solicita autoritatilor responsabile eliminarea restrictiilor impuse de ultimele reglementari in legatura cu accesul populatiei in magazine care comercializeaza instalatii si echipamente de incalzire, de electricitate, sanitare si igiena - in contextul apropierii sezonului de iarna.
 
Prin comunicatul emis, AMRCR precizeaza ca magazinele care comercializeaza produse alimentare au fost si raman esentiale pentru populatie si, de aceea, accesul la aceste magazine nu poate fi limitat pe baza unor criterii aleatorii sau conjuncturale care, in fapt, le transforma in magazine neesentiale.
 
"In acest sens, contam pe sprijinul autoritatilor in gasirea pe teren a solutiilor celor mai adecvate care sa asigure accesul deplin al populatiei la hrana si produse alimentare in conditii de siguranta sanitara. Membri ai asociatiei noastre au propus, acolo unde se impune sau este necesar, masuri si demersuri pentru a securiza culoare de acces care sa asigure fluxuri de persoane complet autonome in raport cu alte spatii adiacente", informeaza asociatia.
 
Totodata, AMRCR aminteste ca, inca de la inceputul pandemiei, magazinele retelelor comerciale au fost in prima linie a celor care s-au confruntat cu situatia epidemiologica si s-au preocupat permanent, cu toate resursele disponibile, atat de siguranta clientilor, cat si de cea a propriilor angajati.
 
"Ne-am conformat tuturor cerintelor impuse de autoritati in efortul de prevenire si combatere a raspandirii coronavirusului care ramane principala noastra prioritate. Speram ca procesul de comunicare si consultare cu autoritatile sa fie reluat pentru a preveni aparitia unor efecte secundare in relatia cu consumatorii, dar si probleme colaterale suplimentare in contextul economic complex pe care il traversam", a declarat George Badescu, director executiv AMRCR, in cadrul comunicatului amintit.
 
Asociatia Marilor Retele Comerciale include 22 de retaileri alimentari si nealimentari: Altex, Artima, Auchan, Brico Depot, Carrefour, Columbus, Cora, DM Drogerie Markt, Decathlon, Dedeman, Flanco, Hornbach, Ikea, Jumbo, Kaufland, Lidl, Mega Image, Metro Cash & Carry, Mobexpert, Penny, Profi, Selgros. AMRCR este membra a Confederatiei Patronale "Concordia" si a organizatiei "EuroCommerce". 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
restrictii magazinerestrictii acces magazinereglementari acces lanturi magazine

Data aparitiei: 29 Octombrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

AMRCR cere reanalizarea legii care limiteaza accesul cetatenilor in magazine Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]