Certificatul verde, obligatoriu in toate magazinele?

certificat verde hipermarketuricertificat verde magazine
Certificatul verde, obligatoriu in toate magazinele?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Chiar daca pentru Bucuresti nu s-a luat inca in calcul carantinarea, autoritatile au in vedere mai multe masuri pentru limitarea raspandirii virusului SARS-CoV-2.
 
"Nu, in acest moment, nu luam aceasta masura. Ati vazut ca si anul trecut a fost aceasta discutie despre carantinarea Bucurestiului si nu a functionat, dar ne uitam la alte masuri care sa impiedice raspandirea virusului. Un lucru pe care l-am discutat cu domnul ministru al Sanatatii a fost acela de a impune sau de a cere certificatul verde pentru toate activitatile pe care le avem in Romania, la orice activitate unde intram in contact cu persoane sa avem acest certificat verde, activitati economice.

Si, daca dorim in continuare sa avem economia deschisa, cred ca este o masura care ar ajuta foarte mult. Nu am discutat, inca, despre a reduce numarul orelor de functionare in weekend, acest lucru nu s-a discutat, dar ne uitam la toate masurile. Eu spun ca a avea certificatul verde pentru orice activitate economica este un pas important si ne gandim la acest lucru", a afirmat Citu, dupa sedinta de Guvern, citat de Agerpres.
 
Totodata, prim-ministrul a declarat ca doreste ca aceasta masura sa fie introdusa cat mai rapid si sa fie aplicata si in hipermarketuri si alte magazine.
 
Intrebat de jurnalisti daca obligatia de a prezenta certificatul verde pentru orice tip de magazin nu inseamna o restrictionare a accesului cumparatorilor, premierul a spus ca ar fi vorba doar de „o triere”.
 
 
"Daca te vaccinezi, daca ai trecut prin boala, daca esti testat, deci sunt trei variante simple. Asa si cand mergi la doctor, sa stiti, trebuie sa te testezi pe proprii bani daca vrei sa mergi la spital", a adaugat premierul, citat de aceeasi sursa.
 
Propunerea privind introducerea certificatului verde a fost discutata cu ministrul Sanatatii, Cseke Attila, urmand sa fie dezbatuta si in grupurile parlamentare. 
 

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
certificat verde hipermarketuricertificat verde magazine

Data aparitiei: 15 Octombrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Certificatul verde, obligatoriu in toate magazinele? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]