Avizul de securitate la incendii se va obtine mai simplu

aviz securitate la incendiuraed Arafat securitate incendiudocumentatie avizare interventii
Avizul de securitate la incendii se va obtine mai simplu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care au fost aduse modificari legii 307/2006, privind apararea impotriva incendiilor, fiind simplificata procedura de obtinere a avizului de securitate in cazul incendiilor se va simplifica.
 
Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a precizat ca se simplifica  procesul de avizare, autorizare privind securitatea la incendiu, se debirocratizeaza si se reduce povara administrativa. Se introduce si exceptarea de la obligatia de obtinere a avizelor si a autorizatiilor de securitate la incendiu in cazul lucrarilor care urmaresc preponderent imbunatatirea altor cerinte fundamentale ale constructiilor.
 
"Sunt avute in vedere, spre exemplu, lucrarile de consolidare, interventiile la acoperisul cladirii care constau in lucrari de inlocuire a invelitorii si a suportului acesteia, precum si cele pentru extinderi sau schimbari de destinatie ale unor incaperi apartinand constructiilor existente, in vederea amenajarii grupurilor sanitare, camerelor tehnice ori executare de lucrari la acestea. Asta inseamna ca de acum unele lucrari se vor putea desfasura mult mai simplu, mult mai usor, fara sa facem rabat la siguranta, dar sunt multe din aceste lucruri care blocau luni de zile realizarea lor sau punerea in functiune, in asteptarea avizelor si autorizatiilor. Deci de acum se va simplifica acest lucru si exista unele exceptii care apar prin actul normativ de modificare", a declarat Arafat, citat de Agerpres.
 
Se stabileste termenul pentru obligatia obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu pana la data de 31 decembrie 2022, pentru constructiile si amenajarile pentru care se face dovada alocarii fondurilor necesare sau a incheierii de contracte pentru proiectarea si executia lucrarilor in vederea conformarii constructiei la cerinta de securitate la incendiu.
 
De asemenea, conform aceleiasi surse, se simplifica etapa de de avizare privind securitatea la incendiu, prin stabilirea unui document simplificat, la scenariul de securitate la incendiu preliminar, care are drept consecinta facilitarea obtinerii autorizatiilor de constructie si demararea investitiilor.
 
Se introduce posibilitatea ca pentru obiectivele de investitii publice avizul de securitate la incendiu sa se emita in etapa de studiu de fezabilitate sau documentatie de avizare a lucrarilor de interventii.
 
Se pastreaza valabilitatea autorizatiei de securitate la incendiu in cazul constructiilor la care se schimba destinatia, in conditiile in care noua destinatie respecta toate prevederile reglementarilor privind securitatea la incendiu.
 
Se inaspresc sanctiunile in cazul producerii sau introducerii pe piata si comercializarea unor mijloace tehnice de aparare impotriva incendiilor necertificate.
 
Se elimina mentiunea referitoare la faptul ca serviciile profesioniste pentru situatii de urgenta sunt servicii deconcentrate.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
aviz securitate la incendiuraed Arafat securitate incendiudocumentatie avizare interventii

Data aparitiei: 01 Iulie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Avizul de securitate la incendii se va obtine mai simplu Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]