Guvernul a aprobat Strategia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca 2021-2027 si Planul de actiuni

strategia nationala pentru ocuparea fortei de munca
Guvernul a aprobat Strategia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca 2021-2027 si Planul de actiuni
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In sedinta de miercuri au fost aprobate Strategia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca 2021 - 2027 si Planul de actiuni pentru implementarea acesteia.
 
Strategia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca 2021 - 2027 (SNOFM 2021 - 2027) propune, pentru urmatoarea perioada de programare, o viziune integrata asupra politicilor relevante pentru piata muncii, atat din perspectiva dezvoltarii cererii, cat si din perspectiva ofertei de forta de munca, se arata intr-un comunicat al Ministerului Muncii si Protectiei Sociale.
 
De asemenea, conform aceleiasi surse, SNOFM 2021 - 2027 vizeaza cresterea ocuparii prin masuri de integrare pe piata muncii a persoanelor inactive apte de munca, a somerilor, in special a celor de lunga durata, a tinerilor NEETs, prin asigurarea unor tranzitii rapide si de calitate in ocupare pentru tinerii absolventi, prin dezvoltarea resurselor umane, stimularea culturii si a initiativei antreprenoriale si prin stimularea crearii de noi oportunitati si locuri de munca.
 
Masurile incluse in SNOFM 2021 - 2027 au drept obiectiv o rata de ocupare de 75% pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 20 - 64 ani, pana la sfarsitul anului 2027. In acest sens, se va pune accent pe inovare sociala, adica noi modele de servicii publice si private, dezvoltate inclusiv prin parteneriate.
 
Potrivit Ministerului Muncii, pentru implementarea strategiei, Guvernul a adoptat si Planul de actiuni pe perioada 2021 - 2027, care are ca obiective specifice integrarea durabila pe piata muncii a fortei de munca disponibile, cresterea gradului de valorificare a potentialului economic al tinerilor (inclusiv NEETs), modernizarea si consolidarea institutiilor pietei muncii in vederea crearii unui mediu care sa conduca la sustinerea unei piete a muncii flexibile, functionale si reziliente si consolidarea sistemului de formare profesionala a adultilor pentru o mai buna conectare la cerintele pietei muncii.
 
Implementarea Planului de actiuni se va realiza prin Planuri anuale de actiuni, elaborate de MMPS, pe baza contributiilor institutiilor implicate, in acord cu domeniul propriu de activitate si aprobate prin ordin al ministrului Muncii.
 
Ministerul Muncii mentioneaza ca finantarea necesara indeplinirii masurilor prevazute in SNOFM 2021 - 2027 se va realiza de fiecare institutie responsabila cu implementarea planului aferent acesteia, din fondurile aprobate anual in bugetul acestora, dar si prin accesare de fonduri externe nerambursabile.
 
In plus, SNOFM 2021 - 2027 vine intr-un moment economic dificil, avand rolul sa sustina revenirea pietei muncii dupa criza COVID-19 si sa continue eforturile autoritatilor publice in contextul Strategiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca 2014 - 2020 si a Planului de Implementare a Garantiei pentru Tineret 2017 - 2020.
 
Pe termen lung, masurile sectoriale care vor fi implementate in cadrul SNOFM 2021 - 2027 urmaresc realizarea obiectivelor Agendei 2030, transpuse in Strategia nationala pentru dezvoltarea durabila a Romaniei 2030.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
strategia nationala pentru ocuparea fortei de munca

Data aparitiei: 20 Mai 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Guvernul a aprobat Strategia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca 2021-2027 si Planul de actiuni Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]