Val de controale de la ANPC. La ce sa ne asteptam

controale anpccontroale protectia consumatoruluicontroale stare de alerta
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului urmeaza sa semneze la finalul lunii in curs un parteneriat cu Autoritatea Nationala, Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor pentru a desfasura controale in echipe mixte. Decizia a fost luata pentru ca operatorii economici sa nu fie controlati de doua entitati pe aceeasi speta,  potrivit declaratiilor facute de Paul Anghel, director general al ANPC.
 
"Pe perioada starii de urgenta si pe perioada starii de alerta exista controale tematice atat ale noastre, cat si ale celorlalte autoritati, respectiv ale Autoritatii Nationale, Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. Am vorbit cu domnul presedinte Chioveanu (Robert Chioveanu, presedintele ANSVSA - n. r.) pentru ca saptamana viitoare, impreuna cu domnul Cozminschi (Eduard Cozminschi, presedintele ANPC - n. r.), sa semneze un protocol, un parteneriat, si controalele sa se desfasoare in echipe mixte, in asa fel incat sa scutim operatorii economici de doua entitati care sa vina in control oarecum pe aceeasi speta. Controalele sa se desfasoare in comun", a spus Anghel, la o conferinta online organizata de COAL, citat de Agerpres.
 
De asemenea, acesta a precizat ca in perioada starii de urgenta au existat agenti economici care s-au conformat, dar au existat si agenti economici care au inteles sa eludeze ordonantele militare si sa incerce sa faca profituri.
 
"Ori de cate ori au fost depistati acestia, fie ca a fost vorba de sesizari ale altor concurenti, fie ca a fost vorba de controalele noastre tematice, au fost in prima instanta avertizati si abia in a doua instanta, in momentul in care au repetat abaterile constatate, au fost si sanctionati. S-a ajuns si la masuri de suspendare temporara a unor piete sau unitati de alimentatie publica atunci cand deficientele constatate depaseau un nivel mult prea grav. Exista o categorie de operatori economici care nu se supun unei anumite legislatii si o incalca in mod repetat. Pentru acestia exista o furca caudina, care se numeste controlul tuturor institutiilor mentionate. Exista sanctiuni care pot fi cateodata mult prea mici pentru dansii. Am intalnit situatii in care au pus sanatatea sau viata consumatorilor in pericol si fata de acestea nu putem sa avem niciun fel de ingaduinta", a explicat Paul Anghel, conform aceleiasi surse.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
controale anpccontroale protectia consumatoruluicontroale stare de alerta

Data aparitiei: 21 Mai 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Val de controale de la ANPC. La ce sa ne asteptam Nota: 5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

Val de controale de la ANPC. La ce sa ne asteptam

Mai multe articole despre controale anpc
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]