Anumite crese, activitati educationale si after-school-uri ar putea functiona pe timpul verii

crese deschisesprijin bonaprogram after-school izolare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pentru a veni in sprijinul parintilor angajati, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, nu a exclus posibilitatea ca anumite servicii pentru copii, de genul cresa, after-school, sau alte activitati de educatie pentru copii, sa fie permise pe perioada vacantei de vara, cu un numar mai mic de copii decat in mod normal.
 
Potrivit Agerpres, ministrul Muncii a subliniat ca in prezent nu a fost luata nicio decizie in acest sens pentru situatia parintilor cu copii, insa cea mai probabila decizie va fi prelungirea pana pe 12 iunie a masurii de acordare a 75% din salariu parintelui care sta acasa cu copilul pe perioada inchiderii unitatilor de invatamant.
 
"Cu privire la familiile care nu au cu cine sa-si lase copiii in perioada urmatoare, ne punem problema prelungirii cadrului legal prin care sa continuam acordarea de sprijin in baza legii care acopera 75% din salariu pentru parintele care opteaza sa stea acasa pentru a-si ingriji copilul pe perioada suspendarii activitatii la scoala. Conform reglementarilor legate de decretul presedintelui, aceasta prevedere se opreste pe (15 mai, n.r.). Am avut o discutie astazi, urmand sa luam o decizie, probabil ca o vom prelungi pana pe 12 iunie, pana cand s-ar fi intrat si se intra si acum in vacanta", a declarat Violeta Alexandru, in cadrul unei discutii cu antreprenorii organizata de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali.
Conform aceleiasi surse, mnistrul Muncii a explicat ca provocarea este pentru perioada vacantei de vara, iar autoritatile trebuie sa gaseasca o solutie pentru grupele mici de copii.
 
"V-as putea spune ce opinie am eu. Cred ca trebuie gasita o solutie, cu respectarea regulilor de preventie, in aceeasi logica (pe modelul respectarii distantarii sociale la terase si restaurante, n.r.) ma gandesc si pentru cei care pot sa desfasoare, intr-o alta organizare, activitati pe durata verii pentru un numar limitat de copii, pentru grupe mici de copii, deci probabil ca si aici trebuie gasite niste solutii care sa asigure toate masurile de protectie pentru copii, dar nu am luat inca o decizie. E clar ca va fi o solutie tip fonduri pentru a putea sa-ti gasesti un sprijin gen bona, fie o solutie tip sprijin pentru anumite activitati gen crese, educatie sau program din acesta after-school de petrecere a unei activitati educative intr-un spatiu, ar putea fi permisa, cu anumite modificari care tin de organizarea in salile respective, adica cu un numar redus de copii, cu reguli de distantare clare. Dar nu s-a luat inca o decizie aici. Singura decizie spre care ne indreptam este a prelungirii termenului de acordare a sprijinului pentru parintii care trebuie sa ramana in continuare acasa si dupa 15 mai pana la finalizarea formala a cursurilor, adica 12 iunie. Mai departe, in cursul lunii mai, vom prezenta care sunt masurile", a amintit Violeta Alexandru.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
crese deschisesprijin bonaprogram after-school izolare

Data aparitiei: 01 Mai 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Anumite crese, activitati educationale si after-school-uri ar putea functiona pe timpul verii Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]