ANPC a dat amenzi de peste 60.000 lei. Nereguli constatate

amenzi anpcnereguli carantinaunitati de cazare amenzi
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a aplicat in ultima perioada amenzi de peste 60.000 lei si a inchis totodata unele unitati pentru nereguli privind cazarea si asigurarea hranei persoanelor aflate in carantina institutionalizata.
 
"ANPC continua seria de actiuni de control, la nivelul intregii tari, pentru a verifica modul in care comerciantii indeplinesc prevederile Ordonantelor militare adoptate pâna in acest moment, menite sa previna raspandirea noului coronavirus Covid-19, precum si felul in care respecta drepturile consumatorilor", sea arata in comunicatul citat de Agerpres.
 
De asemenea, conform aceleiasi surse, sub coordonarea presedintelui ANPC, Eduardt Cozminschi, si a directorului general, Paul Anghel, echipele Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Dolj au efectuat, pe 28 aprilie 2020, verificari la unitatile din Craiova care asigura servicii de cazare si catering pentru persoanele aflate in carantina.
 
In urma actiunilor desfasurate la societatile comerciale SC Flormang Com SRL, SC Lorpal SRL (Casa Zamfirescu) si SC MBI Travel SRL s-au constatat numeroase abateri la blocurile alimentare: nerespectarea conditiilor de depozitare a alimentelor; folosirea de materii prime cu durata valabilitatii depasita sau care nu erau insotite de eticheta de produs de unde sa rezulte principlalele elemente de identificare si caracterizare; schimbarea starii termice a produselor; in spatiile de pregatire a preparatelor culinare se utilizau ustensile depreciate, iar conditiile igienice erau necorespunzatoare, respectiv paviment depreciat, pereti cu urme de grasime, hote murdare cu urme de grasime arsa.
 
De asemenea, in urma verificarii spatiilor de cazare apartinand societatii SC Flormang Com SRL s-a constatat nerespectarea conditiilor de igiena (lenjerie, saltele si perne patate, neigienizate; lipsa curateniei in camere).
 
Potrivit ANPC, in urma controalelor efectuate agentii economici au fost sanctionati contraventional cu amenzi in valoare de 48.000 lei dispunându-se, totodata, si aplicarea masurii complementare de inchiderea unitatilor respective pe o perioada de pana la sase luni.
Conform datelor citate de Agerpres, ANPC s-a autosesizat in urma unei postari aparute pe o retea de socializare privind calitatea hranei distribuite unor persoane aflate in carantina, in judetul Teleorman, iar in urma verificarilor realizate de comisarii CJPC Teleorman la SC Nutrelo Group SA din Turnu Magurele, operatorul economic la care se aflau cazate persoanele carantinate si care pregatea si hrana pentru acestea, in restaurantul propriu, s-au constatat urmatoarele abateri: folosirea de materii prime pentru prepararea hranei, cu data durabilitatii minimale/data limita de consum depasita sau care nu erau insotite de eticheta de produs de unde sa rezulte principalele elemente de identificare si caracterizare; nerespectarea conditiilor de pastrare impuse de producator pentru anumite materii prime, respectiv produse din carne care ar trebui pastrate la temperaturi de refrigerare, acestea fiind congelate.
 
Astfel, operatorul economic a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 20.000 lei, fiind retrase din consumul uman produsele alimentare gasite in neregula.
 
ANPC anunta ca va continua campania de verificari si in perioada urmatoare, pentru a se asigura ca sanatatea si viata consumatorilor nu este pusa in pericol in zonele de comercializare, precum si ca drepturile consumatorilor sunt respectate cu strictete, acestea reprezentând prioritatea activitatii institutiei. 
 

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
amenzi anpcnereguli carantinaunitati de cazare amenzi

Data aparitiei: 29 Aprilie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

ANPC a dat amenzi de peste 60.000 lei. Nereguli constatate Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]