Ce trebuie sa stii despre evaluarea anuala in 2018. Schimbarea persoanei in cursul perioadei de evaluare?

Isabela Alexe
Isabela Alexe
25 Ianuarie 2018
25 Ianuarie 2018
Isabela Alexe
Isabela Alexe
evaluare anuala 2018perioada de evaluare 2018legea 1532017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Incepem prin a mentiona ca Legea 53/2003 - Codul muncii prevede ca angajatorul trebuie sa prevada in contractul individual de munca al salariatului ”criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului".


Angajatorii si salariatii trebuie sa aiba in vedere ca aceste criterii de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului sunt prevazute ca element distinct, element prevazut la lit. e) a art. 17 din Codul muncii.

"Avem urmatorul aspect: in cursul anului 2017, postul de director adjunct existent vacant a fost ocupat din 25 septembrie 2017. Va rugam sa ne precizati daca pentru evaluarea aceluasi salariat aflat in subordinea directorului adjunct se intocmesc 2 rapoarte de evaluare, respectiv unul pentru perioada 01.01.2017-27.09.2017, cand evaluator este directorul institutului, si unul pentru perioada de cand exista directorul adjunct, respectiv 27.09.2017-31.12.2017? Cum precedam cu 2 rapoarte de evaluare pentru acelasi salariat intr-un an calendaristic?", se intreba cineva in cadrul PortalCodulMuncii.ro.


Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:


Legea-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice prevede la art. 31 alin. (7) ca:

Activitatea profesionala se apreciaza anual, ca urmare a evaluarii performantelor profesionale individuale, de catre conducatorul institutiei publice, la propunerea sefului ierarhic, prin acordarea calificativelor foarte bine, bine, satisfacator sau nesatisfacator, daca in statute sau in legi speciale nu se prevede altfel.


IMPORTANT!
Va avea loc anual, perioada de referinta pentru care se face evaluarea performantelor profesionale ale salariatilor este, de regula, 1 ianuarie - 31 decembrie a fiecarul an, iar evaluarea se face de catre superiorul ierarhic direct.

Consideram, data fiind situatia mentionata de mai sus, ca este nevoie de doua rapoarte de evaluare, avand in vedere faptul ca persoana care ocupa, incepand cu 28.09.2017, postul de director adjunct nu are cum sa evalueze activitatea profesionala desfasurata de salariatii pe care nu i-a coordonat si monitorizat in perioada 01.01-27.09.2017.


Asadar, sunt necesare 2 rapoarte de evaluare, unul partial pentru perioada 01.01.2017-26.09.2017 prin care directorul institutului, in calitate de superior direct si evaluator, evalueaza activitatea profesionala desfasurata de salariatii din subordine in perioada in care i-a coordonat direct si un raport de evaluare anual, pentru perioada 01.01.2017-31.12.2017 pe care il intocmeste directorul adjunct ca evaluator, in cadrul caruia va lua in considerare la acordarea calificativelor, evaluarea partiala facuta pana la data preluarii functiei de director adjunct.


Sursa: PortalCodulMuncii


NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]