Conform unei analize Smartree Workforce Index transmise de Agerpres, se pare ca salariile s-au majorat in perioada
ianuarie - septembrie 2017, comparativ cu 2016. Acest fapt se petrece si datorita majorarii salariului minim, care avut loc la inceputul lui 2017.
Crestererile salariale au fost inegale, in cele 3 trimestre
Analiza Smartree a mai relevat si ca a exista o crestere medie de 12%, in cele 3 trimestre, dar majorarile au fost inegale. Chiar daca salariile au ramas constante in al treilea trimestru, bonusurile au crescut cu 9% comparativ cu aceeasi perioada din 2016. In acest fel, angajatii romani au avut parte de venituri mai mari.
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Un exemplu in acest sens ar fi programele de bonusare. Asa se face ca firmele incep sa ofere bonusuri in timp real pentru a premia activitatea angajatilor si pentru a-i retine, dar si pentru a-i motiva sa fie cat mai eficienti la locul de munca, mai arata studiul.
Comparativ cu 2016, numarul angajarilor s-a majorat cu aproximativ 13% in aceasta perioada, pe fondul unei cresteri economice favorabile, inregistrate in prima parte a lui 2017.
Romanii si-au luat mai multe zile de concediu, in primele noua luni ale lui 2017, cu 5% mai mult fata de perioada similara din 2016.
Salariul mediu brut/net in 2017
Este demn de mentionat ca cele mai mari valori ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitati de servicii in tehnologia informatiei inclusiv activitati de servicii informatice, respectiv 6.009 lei, iar cele mai mici in domeniul hoteluri si restaurante (1.418 lei).
Comparativ cu luna iulie a anului precedent, in iulie 2017 castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 15,1%. Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 113,5%...citeste mai multe despre evolutia salariului mediu aici >>>