Cele mai frecvente greseli ale candidatilor observate de specialistii HR

specialist HRgreseli candidati interviucv superficial
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cautarea unui nou loc de munca este un proces complex, iar pe parcurs e destul de usor sa faci greseli de care sa nu-ti fi dat seama vreodata. E vorba despre acele greseli care determina oamenii de recrutare sa te elimine de pe lista potentialilor candidati.

Iata o parte dintre cele mai frecvente greseli observate de specialistii HR, asa cum au fost prezentate chiar de ei in cadrul raportului ”Piata fortei de munca in 2017”, realizat de hipo.ro.

Lipsa seriozitatii

Cautarea unui job si gasirea candidatilor potriviti sunt activitati solicitante ca timp si energie. Angajatorul astepta de la tine aceeasi seriozitate pe care tu speri sa o gasesti din partea lui de la prima interactiune.

Respectul reciproc in orice interactiune e important, crede Bogdan Chis, Directorul operational al eJumpMedia, care observa adesea in randul candidatilor ”lipsa seriozitatii si lipsa punctualitatii, nerespectarea conditiilor stabilite de comun acord in legatura cu temele, sarcinile sau deadline-urile.”

CV realizat superficial

Miluca Lungu, Director HR al Roedl&Partner Outsourcing SRL, spune ca “redactarea CV-ului superficial, aplicarea la intamplare, fara sa cunoasca informatii legate de firma/post” sunt motivele pentru care multi candidati nu sunt chemati la interviuri.

Simona Rascanu, HR Manager al Insoftdev, spune ca nu ia in considerare candidatii care ”ofera informatii gresite, trimit un CV foarte succint si nu isi scot in valoare atuurile care ar fi relevante pentru pozitia vizata.”


Fotografii si adrese de email nepotrivite

Aceste doua elemente amuza oamenii de recrutare, dar nu le fac munca deloc mai usoara si nici candidatii nu vor fi luati in serios de companii. Maria Paun, Consultant Resurse Umane al Otto Broker de Asigurare, accentueaza faptul ca ”nu sunt potrivite fotografiile in care apar si alte persoane in afara de candidat, fotografii din club, din parc, de pe plaja etc. Si adresele de email precum sexypisicuta@ceva.com sau baieteldecartier@ceva.com, desi amuzante, descalifica adesea candidatii.”

Lipsa onestitatii la interviu

Onestitatea este o atitudine de care ar trebui sa dea dovada atat angajatorul, cat si potentialul angajat, astfel incat ambele parti sa stie daca este posibila colaborarea. Georgiana Patrariu, HR Manager al TPA Romania, spune ca ”este bine si normal sa ne stabilim prioritati si sa le transmitem de la inceput, asumandu-ne ca nu orice angajator ar aprecia aceasta deschidere sau nu orice angajator ar putea avea in pachetul de beneficii ceea ce solicitam.”


Supraevaluarea

Minciuna are picioare scurte, iar oamenii din recrutare au un al saselea simt cu care vor detecta rapid supraevaluarea asa-ziselor competente profesionale in raport cu responsabilitatile jobului pentru care candidezi.

Irina Condurariu, Responsabil Resurse Umane al Norauto Romania, atrage atentia asupra faptului ca ”o mare parte dintre candidatii care se prezinta la interviuri vin total nepregatiti, nu cunosc niciun fel de detalii despre compania si postul oferit si din acest motiv unii dintre ei au asteptari total nerealiste in raport cu ceea ce le poate oferi de fapt respectiva oportunitate de cariera.”

Acestea sunt doar cateva dintre recomandarile specialistilor HR pentru cei care vor sa isi creasca sansele de a fi angajati de companiile pe care le admira si pentru care ar dori sa lucreze. Procesul de cautare poate fi mult mai simplu, indiferent ca urmaresti noi oportunitati de joburi in Iasi, Cluj, Timisoara, Bucuresti sau alt oras din tara. Pentru mai multe sfaturi utile, iti recomandam sa descarci gratuit raportul ”Piata fortei de munca in 2017”, realizat de hipo.ro.


NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
specialist HRgreseli candidati interviucv superficial

Data aparitiei: 07 Februarie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cele mai frecvente greseli ale candidatilor observate de specialistii HR Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]