legislatiamuncii.ro
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Impozitarea veniturilor salariale stab. prin hot. jud. - mar. '06

06 Martie 2006
06 Martie 2006
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrebare:

    Cum se impoziteaza veniturile salariale stabilite in urma unei hotarari judecatoresti definitive, venituri aferente anului 2005?

Raspuns:

     In conformitate cu Normele Codului fiscal, Titlul III, Cap III, Partea 89.1, pct 111, lit b) pentru calculul impozitului lunar aferent venitului realizat, cota de impozit de 16 % se aplica asupra bazei de calcul determinate ca diferenta intre venitul brut si contributiile obligatorii (exclusiv deducere personala) in cazul salariilor sau diferentelor de salarii stabilite in baza unor hotarari judecatoresti ramase definitive si irevocabile.

    Conform Normelor Metodologice de aplicare a Legii 76/2002, art 13, al (1), lit k), se calculeaza fond de somaj 2.5% asupra oricaror sume platite din fondul de salarii. Conform art 14, alin. (1) din Normele Metodologice de aplicare a Legii 76/2002, contributia individuala la somaj 1% se aplica numai asupra salariului tarifar si a sporurilor cu caracter permanent.

    Conform O.U.G. nr. 158/2005, CAPITOLUL I, art. 4, alin. (2), incepand cu 01.01.2006, contributia pentru concedii medicale 0.75% se calculeaza asupra veniturilor supuse impozitului pe venit.

   Conform Normelor de aplicare a O.U.G. nr. 150/2002 aprobate prin Ordinul nr. 221/2005 si modificate prin Ordinul nr. 269/2005, art 4, alin. (2), contributia la asigurarile sociale de sanatate de 7% se calculeaza asupra sumelor constituite si utilizate pentru plata drepturilor salariale. Acelasi cadru legal mentioneaza la art 5, alin. (1) precizarea potrivit careia plata contributiei la asigurarile sociale de sanatate de 6.5% pentru veniturile salariale sau asimilate supuse impozitului pe venit.

    Legea nr. 346/2002, art. 101, alin. (1) prezinta drept baza de calcul pentru contributia de asigurari de accidente de munca fondul total de salarii brute.

    Impozitarea veniturile salariale stabilite in urma unei hotarari judecatoresti definitive, venituri aferente anului 2005, se face in conformitate cu legislatia existenta in vigoare in anul in care se calculeaza si se platesc drepturile in cauza.

NOUTATI din Legislatia muncii

TIPARIT: Codul muncii - republicat si actualizat la zi!


Usor de citit, de inteles, de asimilat!

Intrati chiar acum in posesia lucrarii  “Codul muncii - republicat si actualizat la zi” in  format tiparit!
 
Eficienta muncii dvs. va creste, fara discutie, si va veti intari astfel in firma imaginea de profesionist desavarsit, care tine in mana resursele umane ale companiei (adica partea cea mai importanta) si care are intotdeauna raspunsul corect pentru orice problema.

...Vezi AICI detaliile complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]