Angajatul, salariile si pensiile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Editorial - 29.02.2008 - cons. jur. Marcel Vasile
 
Discutam acum 2 saptamani cu un inalt functionar public despre drepturile salariale ale functionarilor publici (O.G. nr. 9/2008). Am ramas socat atunci cand acesta mi-a spus ca sunt probleme mari cu plata salariilor inca de la inceputul anului. Mi-a spus ca oamenii din departamentul pe care il conduce sunt nemultumiti si foarte demotivati. Imi spunea ca majoritatea institutiilor publice sunt in aceasta situatie si ca este posibil ca oamenii care lucreaza in sectorul public sa isi arate nemultumirea in strada.
 
Din pacate, a avut dreptate. Toata media a vorbit ieri despre problemele financiare cu care se confrunta unele instante judecatoresti, dupa ce, in urma cu cateva zile, s-a scris despre „inghetarea” posturilor din administratia publica. Nu mi-am imaginat ca se poate intampla ca mai multe instante din tara sa nu dispuna de banii necesari pentru plata taxelor postale aferente transmiterii corespondentei obligatorii (citatii si comunicari).
 
Intre timp, in sectorul public se vorbeste in continuare despre cresteri salariale, iar Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a aprobat Hotararea nr. 11/20008 pentru aprobarea Normei nr. 5 privind obligatiile de raportare si transparenta in sistemul pensiilor facultative.
 
Potrivit acestei reglementari, pana la data de 15 aprilie a fiecarui an, administratorul fondului de pensii private transmite in scris, gratuit, fiecarui participant, la ultima adresa de corespondenta comunicata, atat informatii despre denumirea fondului de pensii facultative, depozitarului, auditorului, cat si informatii privind situatia fondului de pensii facultative, cum ar fi: elemente de bilant, elemente ale situatiei veniturilor si cheltuielilor. Mai mult, administratorul trebuie sa publice pe pagina proprie de web raportarile anuale si semestriale in termen de 5 zile de la transmiterea lor la Comisie.
 




de Legislatia Muncii

Data aparitiei: 29 Februarie 2008
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Angajatul, salariile si pensiile Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]