Structura de inspectie fiscala care detine competenta de efectuare a inspectiei fiscale poate sa o delege altui organ de inspectie fiscala doar la solicitarea motivata a acestuia si cu avizul directiei care coordoneaza metodologic activitatea de inspectie fiscala, din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
Delegarea de competenta se comunica in scris organului de inspectie fiscala care a solicitat-o, sub semnatura conducatorului structurii de inspectie fiscala competent.
Organul fiscal care a primit delegarea de competenta va emite ordinul de serviciu si va finaliza inspectia fiscala, iar actele intocmite vor fi transmise structurii care administreaza contribuabilul respectiv pentru continuarea, daca este cazul, a procedurii fiscale.
Valorificarea rezultatelor inspectiei fiscale va fi facuta de organul de inspectie care a efectuat inspectia fiscala, tot acesta avand obligatia sa intocmeasca referatele cuprinzand propunerile pentru solutionarea contestatiilor, daca este cazul.
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Structura de inspectie fiscala care detine competenta de efectuare a inspectiei fiscale poate sa refuze acordarea delegarii de competenta daca motivele invocate de cel care o solicita nu sunt intemeiate sau daca are capacitatea de a efectua inspectia fiscala respectiva in termenul propus de organul care solicita delegarea de competenta.
(Ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2311 din 4 decembrie 2007 privind conditiile de delegare a competentei de efectuare a inspectiei fiscale altui organ de inspectie fiscala, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 842 din 8 decembrie 2007)