Trebuie sa aveti comitet de securitate si sanatate in munca (CSSM) in organizatia pe care o conduceti? Care sunt obligatiile dvs. referitoare la functionarea lui?

02 Iulie 2007
02 Iulie 2007
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comitetul de securitate si sanatate in munca se constituie in organizatiile care au un numar de cel putin 50 de lucratori, inclusiv in cele cu capital strain care desfasoara activitati pe teritoriul Romaniei. Inspectorul Teritorial de Munca poate impune constituirea comitetului de securitate si sanatate in munca si in unitatile cu mai putin de 50 de lucratori, daca natura activitatii si riscurile identificate impun acest lucru.

Sanctiune
Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.500 de lei la 5.000 de lei, conform art. 39 alin. (7) din Legea nr. 319/2006, nerespectarea obligatiei legale de a asigura informarea, consultarea si participarea lucratorilor la discutarea tuturor problemelor referitoare la securitatea si sanatatea lor in munca prin infiintarea, organizarea si functionarea comitetelor de securitate si sanatate in munca, acolo unde acest lucru se impune.

In calitate de angajator aveti, in principal, urmatoarele obligatii referitoare la CSSM:

• Sa stabiliti prin contractul colectiv de munca, prin regulamentul intern sau prin regulamentul de organizare si functionare modalitatea de desemnare a reprezentantilor lucratorilor in CSSM.
• Sa asigurati intocmirea regulamentului in baza caruia va functiona CSSM.
• Sa nominalizati prin decizie scrisa pe membrii CSSM si sa aduceti la cunostinta tuturor lucratorilor componenta acestuia.


• Sa acordati fiecarui reprezentant al lucratorilor in CSSM timpul necesar exercitarii atributiilor specifice.

Totul despre Comitetul de securitate si sanatate in munca pe CD-ul "Ghid practic de protectia muncii".



 

 
 
Vizionati webinarul GRATUIT
“Noua lege a pensiilor”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
[x]