Daune morale

11 Iunie 2007
11 Iunie 2007
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrebare:

In urma unui proces cu institutia la care am lucrat cu contract pe durata determinata, instanta a constatat ilegalitatea concedierii si nulitatea absoluta a deciziei. Dar, intrucat sentinta s-a dat dupa expirarea termenului din contract, nu am mai fost reangajat, desi toti ceilalti colegi ai mei au continuat activitatea fara a sustine un alt examen, ci prin semnarea altui contract. Considerati ca astfel as putea cere daune morale? Dar daune interese pentru faptul ca daca nu eram concediat mi-as fi continuat activitatea la fel ca si ceilalti colegi?

Raspuns:

Contractul individual de munca pe perioada determinata inceteaza de drept la dataexiprarii termenului pentru care a fost incheiat. Prin urmare, angajatorul nu era obligat sa va propuna si dvs. incheierea unui contract de munca.

Ati fi putut cere daune-interese compensatorii pentru prejudiciul cauzat ca urmarea a refuzului angajatorului de a pune in aplicare hotararea instantei prin care aceasta dispune reangajarea dvs. In acest caz ati fi putut obtine daune interese egale cu salariile de care ati fost lipsit de la data formularii cererii de reangajare si pana la data reangajarii efective. Dvs. nu va gasiti in aceasta situatie.

Este foarte greu, daca nu imposibil, sa dovediti existenta unui prejudiciu de ordin moral. Din cele expuse de dvs., nu reiese faptul ca angajatorul v-a lezat valorile morale (onoarea sau demnitatea personala, suferinte de ordin afectiv, e.t.c.). Mai mult, dvs. va trebui sa dovediti ca angajatorul a savarsit o fapta ilicita prin care va prejudiciat, sa dovediti existenta prejudiciului moral, a legaturii de cauzalitate dintre fapta ilicita a angajatorului si prejudiciu si vinovatia angajatorului.

De regula, instantele de judecata acorda foarte rar despagubiri de ordin moral.

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]