Ai platit taxa auto? E in avantajul tau sa ceri banii inapoi cat mai repede!

taxa autorambursare taxataxa de poluare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La sfatul avocatilor, toti cei care au platit taxa auto se grabesc zilele acestea sa ceara in instanta recuperarea sumelor platite. In total, statul ar trebui sa restituie peste 850 de milioane de euro platite in total de romani din 2008 si pana la sfarsitul anului trecut. Asa cum cred unii avocati, cadrul legislativ ar putea fi modificat astfel incat romanii sa nu-si mai primeasca inapoi banii.

In cazul Tatu a fost introdus recurs de catre Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi. In functie de decizia pe care o va lua Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), aproape 99% dintre romanii care au platit taxa auto risca sa nu isi mai recupereze banii.

Recursul inaintat in interesul legii de Procurorul General catre ICCJ precizeaza: "In consecinta, in contextul celor doua probleme de drept solutionate neunitar, consider ca, in interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 4, art. 7 si art. 10 alin. (1) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 50/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, raportate la art. 7 alin. (2) din Legea nr. 554/2004, modificata si completata, organul specializat din cadrul Institutiei Prefectului nu poate fi obligat la inmatricularea autovehiculelor si nici sumele achitate cu titlu de taxa pe poluare nu pot fi restituite, fara ca nelegalitatea stabilirii si/sau perceperii acestei taxe sa fi fost constatata, in prealabil, prin decizii sau dispozitii ale autoritatii fiscale ori prin hotarari judecatoresti".

In acest moment, au fost facute peste 40.000 de cereri de rambursare a taxei auto, iar cele mai multe instante judecatoresti au emis decizii de restituire a banilor pe taxa auto catre cei care au facut aceste cereri.

La data de 7 aprilie, Curtea de Justitie a Uniunii Europene de la Luxemburg a hotarat ca taxa de poluare introdusa in Romania nu este conforma cu legislatia europeana: "Taxa de poluare introdusa de Romania, impusa masinilor la prima lor inregistrare in Romania, contravine legislatiei Uniunii Europene. Respectiva lege are efectul de a descuraja importul si punerea in circulatie a masinilor second-hand cumparate in alte state membre". Din aceasta taxa, statul roman a incasat in decursul a doi ani, aproximativ 890 de milioane de euro si returnat doar 30,8 milioane de euro in aceeasi perioada.

Laszlo Borbely, ministrul Mediului, a anuntat ca Guvernul va lua in curand o decizie in legatura cu noua varianta a taxei auto, dar se discuta deja despre introducerea unei taxe generale anuale de poluare pentru toate autoturismele.

Proiectul de lege care ar fi trebuit sa solutioneze problema prevedea initial ca taxa sa fie redusa cu aproximativ 30% incepand cu 1 iulie 2011, data de la care ar fi trebuit sa fie restituite si diferentele de bani. Actul a fost insa revizuit prin eliminarea datei de 1 iulie astfel incat in prezent data la care ar trebui sa inceapa procesul de restituire a banilor ramane incerta.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
taxa autorambursare taxataxa de poluare

Data aparitiei: 14 Iulie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ai platit taxa auto? E in avantajul tau sa ceri banii inapoi cat mai repede! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]