Comisionul datorat la ITM

Editorial, 14.08.2009 - Gabriela Chirazof

Contractele individuale de munca încheiate de urmatoarele categorii de angajatori vor fi înregistrate, în termen de 20 de zile de la data încheierii lor, la inspectoratele teritoriale de munca:
- persoanele fizice;
- societatile comerciale cu capital privat;
- asociatiile cooperatiste;
- asociatiile familiale;
- asociatiile, fundatiile, organizatiile sindicale si patronale;
- orice alte organizatii care sunt constituite si functioneaza potrivit legislatiei române.

Carnetele de munca ale salariatilor încadrati la acesti angajatori se pastreaza si se completeaza de catre inspectoratele teritoriale de munca în a caror raza teritoriala îsi are sediul angajatorul.

Angajatorii care au înfiintat sedii secundare în alte judete decât în cel unde angajatorul îsi are sediul pot solicita ca pastrarea si completarea carnetelor de munca ale salariatilor care presteaza munca în cadrul sediilor secundare sa se faca de catre inspectoratele teritoriale de munca în a caror raza teritoriala îsi desfasoara activitatea acestea. În acest caz, angajatorii au obligatia de a înregistra contractele individuale de munca ale salariatilor si de a depune actele privind executarea, suspendarea, modificarea si încetarea contractelor individuale de munca si dovezile de calculare a drepturilor salariale la inspectoratul teritorial de munca în a carui raza teritoriala îsi desfasoara activitatea sediul secundar si de a detine la sediul secundar o copie a acestor documente.

La solicitarea unor angajatori care au posibilitatea de a pastra si completa carnetele de munca ale salariatilor, inspectoratele teritoriale de munca pot aproba ca aceste operatiuni sa fie efectuate de catre acesti angajatori, avand urmatoarele obligatii:
- sa depuna lunar la inspectoratul teritorial de munca dovezile de calculare a drepturilor salariale, pâna la data de 25 a lunii urmatoare celei pentru care se face plata acestora;
- sa prezinte carnetele de munca ale salariatilor la inspectoratele teritoriale de munca, la încetarea contractelor individuale de munca ale acestora, în vederea certificarii înscrierilor efectuate.

Pentru prestarea serviciilor prevazute în prezenta lege, inspectoratele teritoriale de munca vor percepe un comision stabilit dupa cum urmeaza:
- 0,75% din fondul lunar de salarii, angajatorilor carora le pastreaza si le completeaza carnetele de munca;
- 0,25% din fondul lunar de salarii, angajatorilor carora le presteaza serviciile constând în verificarea si certificarea legalitatii înregistrarilor efectuate.
___________________________________________________________________
Aveti acces rapid la informatii complete si profesionale despre legislatia muncii!
Cele 800 de pagini si 50 de capitole ale Consilierului – Codul muncii acopera toate aspectele relatiei angajat – angajator, pana in cele mai mici amanunte. Iar pentru cazurile atipice apelati gratuit la serviciul de consultanta de specialitate al Consilierului.
___________________________________________________________________

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.

 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]