Intrebare:
Ce as putea face in cazul in care avem 3 persoane domiciliate in Pitesti si care ar trebui sa lucreze in aceeasi localitate in sediul clientului, noi neavand punct de lucru deschis acolo.
Sediul central este la Oradea cu un punct de lucru la Bucuresti.
Exista vreo posibilitate de a face o anexa la contractul individual de munca prin care sa stabilim ca-si desfasoara activitatea in sediul clientului care este in aceeasi localitate cu ceea de domiciliu?
Daca da, care sunt procedurile de urmat si consecintele? M-as bucura daca ati putea sa-mi trimiteti si modelele actelor pe care ar trebui sa le emit.
Ceea ce am dori noi sa evitam sunt costurile suplimentare legate de diurna, sau inchirierea unui spatiu de care nu avem nevoie.
Raspuns:
In conditiile in care anumiti angajati urmeaza sa desfasoare activitatea profesionala in mod permanent intr-un loc de munca distinct de sediul angajatorului, sau dupa caz, de punctul de lucru al acestuia, fara ca acesta sa fie considerat delegat in acceptiunea Codului muncii, solutia este deosebit de simpla, cu atat mai mult cu cat locul de desfasurare a activitatii coincide cu domiciliul respectivilor angajati.
Va recomandam in acest caz sa stabiliti prin act aditional la contractul individual de munca al respectivilor angajati faptul ca locul de munca al acestora (lit. D) din Ordinul nr. 64/2003 pentru aprobarea modelului cadru al contractului individual de munca, cu modificarile si completarile ulterioare) este la sediul clientului societatii angajatoare, stabilind concomitent o clauza de mobilitate remunerata in conditiile art. 25 din Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, menita a compensa faptul ca salariatul nu isi executa obligatiile de serviciu intr-un loc stabil de munca – plecand de la premisa potrivit careia, salariatul poate fi trimis in vedere desfasurarii activitatii si la un alt client al societatii angajatoare.
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Modelul clauzei de mobilitate nu este unul unitar, aceasta clauza trebuind sa fie adaptata de fiecare data situatiei concrete la nivelul angajatorului.