Ultima ora: ITM, ANOFM si CAS au intrat in greva in toata tara

GREVA ITM
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

EVENIMENTELE CONTINUA.
VA VA TINEM LA CURENT CU SITUATIA IN DESFASURARE

Impreuna cu colegii lor de la Finante, angajatii de Inspectoratul Teritorial de Munca, ANOFM si Casa de Asigurari de Sanatate din mai multe judete si-au suspendat activitatea. Usile sunt inchise si apar afise pe care scrie GREVA sau "Protest Spontan"

Angajatii de la Finante, CAS, ITM si Casa de Pensii din Baia Mare, Sighet si Ulmeni si-au suspendat activitatea

Activitate blocata in aceasta dimineata, 14 octombrie, in institutiile publice din judet. Functionarii publici nemultumiti de diminuarile salariale, de concedieri si conditiile improprii de munca s-au oprit din lucru astazi, unii dintre ei iesind in strada. La Finante, ghiseele au fost inchise, iar la Casa de Pensii s-a pus lacatul pe usa. Salariatii de la Inspectoratul Teritorial de Munca si Casa de Asigurari de Sanatate au iesit in fata institutiilor, in jurul orei 8.30, refuzand sa mai lucreze. Prefectul Maramuresului, Sandu Pocol,  a precizat ca proteste s-au declansat si in Sighet si Ulmeni.

La Directia Generala a Finantelor Publice Maramures, pe usa scrie cu litere de o schioapa "greva", iar ghiseele sunt inchise. Oamenii care au venit de la zeci de kilometri distanta sa-si plateasca darile sau sa rezolve diferite probleme in institutie vocifereaza nemultumiti in fata sediului de pe strada Serelor din Baia Mare.

Si  pe usa Casei Judetene de Pensii Maramures a fost pus lacatul, literalmente. Un afis de pe usa anuta ca este vorba de un "protest spontan".

Aproximativ 50 de angajati ai Inspectoratului Teritorial de Munca au iesit in aceasta dimineata in fata institutiei refuzand sa mai lucreze, fara insa a preciza cat va dura protestul si cat timp vor fi inchise ghiseele.

Angajatii Inspectoratului Teritorial de Munca si ai Casei de Pensii Cluj s-au raliat protestelor colegilor de la Finante si au declansat o actiune spontana in holul institutiei, ne-au declarat surse sindicale.

Angajatii cer revenirea la salariile pe care le-au avut inaintea aplicarii reducerilor.

Greva in mai multe institutii din Campina. Dupa ce ieri, Fiscul si Trezoreria au inchis usile, iar angajatii au protestat in strada, astazi a venit randul si altor institutii care apartin de Guvern sa faca greva. Somajul, Pensiile si Fortele de Munca din Campina au pus lacat pe usi, iar salariatii nu vor sa mai munceasca pentru salariul de mizerie primit in aceasta luna.

Cei care aveau treaba la aceste doua institutii trebuie sa isi amane planurile, deoarece nimeni nu se va afla la ghisee pentru a-i servi. Toti vor fi afara, in greva, la fel cum se intampla in toate unitatile de gen din tara. La Somaj, in Campina, au ramas foarte putini salariati, iar alaturi de cei care protesteaza se afla si sefa Oficiului, Liliana Vasile. La Pensii sunt mai multi protestatari, in jur de 20, care se plang ca au salarii in jur de 500 de lei lunar, cu toate ca toti au studii superioare. La Fortele de Munca sunt putini angajati ramasi, care fac greva din aceleasi motive: multa munca, putini bani

Gheorghe Ialomitianu a gasit solutia: „Modificam legea salarizarii: includem sporurile in salarii. Votam legea marti”

Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor, a ajuns azi-dimineata la sediul Ministerului Finantelor Publice. El le-a spus angajatilor protestatari ca lucreaza la modificarea legii salarizarii pentru a include sporurile taiate in urma cu doua luni, in salariile de baza.

„Lucram la modificarea legii salarizarii pentru a include sporurile in salarii, astfel incat oamenii sa ia lefuri normale. Marti se va vota aceasta lege. Fac un apel catre toate partidele la colaborare. Stimulente vor fi acordate in mod echitabil de acum, in functie de eficienta. Vom negocia in limita legii”, a declarat ministrul Gheorghe Ialomitianu.

Proteste si la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca este si ea blocata. Angajatii agentiilor de sector din Bucuresti au venit la sediul central pentru a protestat fata de salariile mici.

"Ne solidarizam cu colegii nostri din Finantele Publice. Suntem in exact aceeasi situatie, in sensul ca nu ne-au fost acordate stimulentele pe ultimele doua luni de zile si, mai mult decat atat, veniturile in Ministerul Muncii sunt foarte mici. Colegii mei au fluturasul cu 460 de le", a declarat la Realitatea TV, secretaru general SNFP, Ingrid Moldoveanu.


Ministrul Muncii, Ioan-Nelu Botis, a ajuns la sediul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca in jurul orei 11.30, si i-a invitat pe protestatari sa intre in incinta, intr-o sala de conferinte, unde sa discute civilizat problemele care i-au scos in strada.

Cu o ora inainte, ministrul Muncii a avut o discutie asemanatoare cu angajatii Casei Nationale de Pensii. Accesul presei este restrictionat la aceste discutii ministrul, sustinand ca sunt intre angajati si angajatori.

In fata sediului Ministerului de Finante continua sa vina angajati din directiile de finante publice si din alte sectoare bugetare pentru a-i sustine pe colegii lor sindicalisti si din Ministerul de Finante, care de miercuri, de la ora 12.00, au declansat un protest spontan la sediul cadrul ministerului, refuzand sa paraseasca cladirea pana cand nu vor primi stimulentele salariale.

Si angajatii din casele de sanatate au incetat lucrul, iar unii angajati din consilii judetene primarii si municipii din tara si-au incetat si ei activitate.

Greva japoneza si la ITM Gorj

Directorul Inspectoratului Teritorial de Munca Gorj, George Romanescu, a confirmat ca si la aceasta institutie angajatii au intrat in greva japoneza.

CNAS nu lucreaza

AngajAngajatii Caselor de asigurari de sanatate, inclusiv cei ai CNAS, au oprit lucrul, joi, la ora 12.00, si au iesit din birouri, ramand sa protesteze pe holurile institutiilor, in semn de solidaritate cu colegii lor din finante, munca si administratie.

"Suntem si noi solidari cu ceilalti protestatari. Si noi avem multe probleme si nemultumiri", au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanti ai Casei de Asigurari de Sanatate Bucuresti.

EVENIMENTELE CONTINUA.
VA VA TINEM LA CURENT CU SITUATIA IN DESFASURARE

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
GREVA ITM

Data aparitiei: 14 Octombrie 2010
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ultima ora: ITM, ANOFM si CAS au intrat in greva in toata tara Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]