Intrebare:
Fiecare CIM are acte aditionale numerotate crescator pentru fiecare salariat (Exemplu: CIM Ionescu cu actele aditionale 1,2,3 s.a.m.d. cate acte aditionale s-au încheiat) sau actele aditionale se numeroteaza cate un numar pentru fiecare salariat? (Exemplu: CIM Ionescu, act aditional nr. 1, CIM Popescu, act aditional nr. 2, CIM Tanase, act aditional nr. 3). Cum este corecta numerotarea?
Raspuns:
Corecte pot fi ambele modalitati de tinere a evidentei actelor aditionale ale contractelor individuale de munca. Practica insa a demonstrat ca varianta 2 este mai facila.
Varianta 1
Societate cu numar mic de salariati
Astfel, daca intentionati sa tineti evidenta dupa prima metoda atunci trebuie sa aveti un tabel cu decizii de încadrare/concediere pentru fiecare salariat. Daca societatea este mica şi are doar cativa salariati atunci puteti tine evidenta în acest mod.
Varianta 2
Societate cu numar mare de salariati
Insa daca vorbim de o societate mare atunci este mult mai usor sa se conceapa cate un tabel cu decizii de incadrare şi un alt tabel cu decizii de concediere la inceputul fiecarui an. ÃŽn functie de modificarile intervenite in contractele individuale de munca numerele actelor aditionale se dau in ordine cronologica. De exemplu, Tanase poate avea act aditional nr. 3 din data de 26.03.2006 pentru modificare salariu si act aditional nr. 79 din data de 19.09.2006 pentru modificare incadrare, ambele acte aditionale fiind in anul 2006.
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Portal Codul Muncii
Tabelul este conceput pentru fiecare an si are numarul curent de la 1 la n/2006, de la 1 la n/2007 Â…Â…Â…Â…Â…Â….. de la 1 la n/n.
Anul urmator pe acelasi tabel se schimba doar anul.