Conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic si consular, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 595/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare ordonanta de urgenta, pensia de serviciu are regimul unei pensii de limita de varsta si se acorda, la cerere, categoriilor de personal prevazute la pct. 3 din prezentele norme, cu respectarea prevederilor ordonantei de urgenta, in situatia in care solicitantii indeplinesc simultan urmatoarele conditii:
a) au varsta de 60 de ani si stagiul complet de cotizare de 30 de ani;
b) au o vechime in munca in structurile Ministerului Afacerilor Externe in centrala proprie, misiunile diplomatice, oficiile consulare si institutele culturale ale Romaniei din strainatate si/sau in structurile activitatii de comert exterior si cooperare economicainternationala de cel putin 18 ani, din care pentru categoriile de personal prevazute la pct. 3 lit. b) si c) este necesara si indeplinirea conditiei minime de misiune permanenta sau temporara in strainatate pe functii diplomatice, asa cum se precizeaza mai jos.
In perioada 1 iulie 2007 - 31 decembrie 2008, conditiile de varsta, stagiu si vechime in structurile reglementate de ordonanta de urgenta, pentru pensionarea femeilor, sunt cele prevazute in anexele nr. 1-3 la aceeasi ordonanta de urgenta.
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Legis Plus Legislatia Muncii
40 Modele de Regulament Intern
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
(Ordin al ministrul muncii, familiei si egalitatii de sanse nr. 853 din 28 septembrie 2007 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2003 privind sistemul de pensionare a membrilor personalului diplomatic si consular, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 757 din 7 noiembrie 2007)