Salariul minim de incadrare - muncitor calificat

14 Iunie 2007
14 Iunie 2007
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrebare:

Sunt angajat in functia de fochist din anul 2002 la o societate din Brasov. In prezent am un salariu de incadrare de 470 lei. Cred ca nu este corect. Avand in vedere prevederile contractului colectiv de munca unic la nivel national intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007, cred ca ar trebui sa beneficiez de un salariu mai mare. Care este salariul de incadrare de care ar trebui sa beneficiez? Cui trebuie sa ma adresez pentru a obtine drepturile ce mi se cuvin?

Raspuns:

In conformitate cu prevederile art. 40 din CCMUNN pe anii 2007-2010 salariul minim de incadrare pentru functia ocupata de dvs. este de 528 lei. Avand in vedere vechimea in munca pe care o aveti, angajatorul este obligat sa va acorde un spor de vechime de de cel putin 5% din salariul de baza. Asadar, salariul dvs. brut trebuie sa fie de minimum 554,40 lei. De regula, fochistii isi desfasoara activitatea in ture si efectueaza ore de noapte. Daca lucrati noapte cel putin 3 ore, in intervalul 22.00 -6.00, angajatorul este obligat sa va reduca programul de lucru cu ora (fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza) sau sa va acorde un spor pentru munca de noapte egal cu 25% din salariul de baza.

Angajatorul dvs. nu respecta prevederile obligatorii ale CCMUN pe anii 2007-2010 (vezi art. 11alin. (1) lit. d) din Legea 130/1996, republicata privind contractul colectiv de munca si art. 241 alin. (1) lit. d) din Codul muncii). Ne aflam in situatia unui conflict de drepturi. Va puteti adresa instantei de judecata (Tribunalul Brasov). Instanta va va da cu siguranta castig de cauza si il va obliga pe angajator sa va achite reactroactiv drepturile de natura salariala. De asemenea, puteti depune o plangere la I.T.M. Brasov. Angajatorul risca sanctiuni contraventionale foarte aspre.

NOUTATI din Legislatia muncii

Concedierea pentru inaptitudine. Etape procedurale. Greseli frecvente:


Participati in data de 15 noiembrie la webinarul specializat sustinut de expertul prof. univ. dr. Raluca Dimitriu!

Temele care vor fi abordate la webinar
- Cine poate contesta fisa de aptitudine?
- Ce facem cu salariatul declarat „apt conditionat”?
- Cum se poate executa preavizul de catre salariatul declarat „inapt”?
- Diferenta dintre inaptitudine si invaliditate
- Diferenta dintre inaptitudine si necorespundere profesionala
- Etape procedurale. Greseli frecvente
- Practica judecatoreasca

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]