Noi etichete pentru alimente, aceleasi ingrediente?

etichete alimenteaditiviinformatii produse
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Potrivit noilor reguli care se vor aplica in curand in intreaga Uniune Europeana, consumatorii europeni vor sti cu adevarat ce aleg sa manance atunci cand isi fac cumparaturile din supermarket. Astfel, asa cum este precizat prin noua decizie a Parlamentului European, aceste informatii pe care le contin in prezent etichetele vor fi mult mai usor de descifrat. In plus, produsele din carne vor avea in mod obligatoriu pe eticheta si tara de origine.

Aceste prevederi vor fi aplicate in toate tarile membre ale Uniunii Europene ca urmare a aprobarii de catre Parlamentul European a unui regulament care priveste informarea consumatorilor asupra produselor alimentare, prin intermediul unor etichete mult mai detaliate si mai usor de inteles.

In concret, fontul de litera va fi de minimum 1,2 mm in cazul ambalajelor mari si de 0,9 mm in cazul celor mici. In plus, toate etichetele vor trebui sa respecte prezentarea unor anumite informatii precum: numarul de calorii, procentele de sare, zahar, proteine, grasimi, colesterol, carbohidrati etc. Se va pune accentul pe ingredientele care pot provoca alergii si se vor folosi termeni care sa fie pe intelesul oricarui cumparator.

Oficialii romani considera ca aceasta noua masura ii va face pe oameni sa fie mult mai atenti la ceea ce cumpara si pe producatori sa realizeze produse de o calitate mai buna.

Asa cum se informeaza in comunicatul de presa, regulamentul devine obligatoriu abia peste trei ani de zile, insa producatorii romani vor sa schimbe aceste etichete in cel mult un an. In acelasi timp, in Senat este dezbatut un proiect prin care alimentele sanatoase ar putea avea ca insemn o eticheta verde, cele care trebuie consumate cu moderatie o eticheta portocalie, iar cele care contin aditivi si subtante care pot dauna sanatatii sa aiba o bulina rosie. Chiar daca acest proiect a fost aprobat de catre Comisia economica din Senat, atitudinea de respingere vine din partea Guvernului, a Comisiei pentru drepturile omului, a Ministerului Sanatatii, precum si din partea Federatiei Patronale din Industria Alimentara.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
etichete alimenteaditiviinformatii produse

Data aparitiei: 11 Iulie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Noi etichete pentru alimente, aceleasi ingrediente? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]