Model de scrisoare de recomandare 2024

model scrisoaremodel scrisoare recomandaremodel scrisoare angajare
Model de scrisoare de recomandare 2024
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scrisoarea de recomandare isi dovedeste utilitatea in fiecare clipa, indiferent de momentul in care ne aflam pe scara dezvoltarii profesionale. Cariera noastra are numai de castigat daca alegem sa includem, pe langa CV, si o scrisoare de recomandare din partea fostului angajator sau din partea unui profesionist cunoscut in domeniul in care activam.

La ce iti poate folosi o scrisoare de recomandare


Scrisoarea de recomandare va ajuta sa consolidati impresia buna pe care o faceti la interviu si sa cresteti sansele de a obtine locul de munca mult dorit. Chiar daca nu toate domeniile au in traditie obtinerea unei astfel de scrisori de recomandare, nenumarati angajatori cer astfel de scrisori, iar candidatii pot adauga CV-ului o scrisoare de recomandare indiferent de locul de munca vizat.

Atentie, ITM-ul solicita la control dosarele de personal ale salariatilor! Lipsa acestora se sanctioneaza cu amenda de 8.000 de lei!
 
Va oferim o lucrare cu toate documentele, gata intocmite, pe care trebuie sa le contina aceste dosare: Dosarul personal al salariatului, detalii AICI >>> 
 
Scrisoarea de recomandare intareste experienta din CV si confirma competentele pe care le descrieti dvs. la interviul de angajare, jucand un rol important in luarea deciziei de catre un potential nou angajator. Impresia generala pe care o faceti de-a lungul procesului de recrutare va fi una infinit mai buna daca veti avea de partea dumneavoastra si o astfel de scrisoare de recomandare, fiind inca un motiv in plus sa incheiati in termeni buni relatiile cu fostii angajatori.

Structura unei scrisori de recomandare - Ce contine o scrisoare de recomandare


Orice scrisoare de recomandare include mai multe elemente obligatorii, insa componenta finala poate include si unele aspecte optionale. Va oferim mai jos un exemplu de astfel de elemente obligatorii, dar si optionale in scrisoarea de recomandare.
 
 
  - Numele candidatului;
 
  - Numele angajatorului (al companiei) care face recomandarea/numele managerului/mentorului si functia aferenta
 
  - Functia anterioara a candidatului si perioada de angajare
 
  -  Lista de responsabilitati aflate in sarcina candidatului la fostul loc de munca 
 
  - Competente si abilitati demne de mentionat si pentru care candidatul ar putea fi apreciat la noul loc de munca
 
  - Recomandari propriu-zise cu privire la rezultatele remarcabile sau demne de luat in calcul obtinute la fostul angajator sau de-a lungul carierei (element optional)
 
- Alte informatii utile cu privire la activitatea profesionala (element optional)
 
 
 - Datele de contact ale persoanei care face recomandarea (element optional)
 
 

Cine ofera scrisoarea de recomandare sau cui ceri o scrisoare de recomandare


Astfel, scrisoare de recomandare poate fi ceruta in nenumarate domenii de catre angajatorii pe care ii vizati, iar acest document joaca un rol important in recrutarea candidatilor. Angajatorii pot solicita o scrisoare de recomandare de la fostul dvs. angajator, avand tot dreptul sa faca acest lucru.

Scrisoarea de recomandare poate fi oferita de fostul manager, dar poate veni si din partea unei persoane care joaca rolul de mentor in viata dvs. profesionala si care poate oferi detalii concrete despre cariera dvs. Si competentele dobândite de-a lungul acesteia.

Model scrisoare de recomandare completat


Stimata Doamna/Stimate Domnule, 
 
Va scriu din partea companiei X, ocup functia de manager de proiect in cadrul companiei YYDYDY si o recomand cu multa caldura pe Adelina Petre pentru postul de redactor-sef in cadrul companiei dvs. (numele companiei). 
 
Timp de patru ani Adelina Petre a ocupat cu succes si cu multa constiinciozitate si responsabilitate functia de redactor-sef in cadrul companiei noastre, dezvoltand proiecte noi si obtinand, de fiecare data, rezultate excelente. Am incredere ca va continua sa dea dovada de competente similare si pe viitor. 
 
Inca de la inceput, a dat dovada de etica in munca, spirit de echipa, de abilitatea de a se adapta cu usurinta intr-un mediu nou si de a invata in cel mai scurt timp care sunt sarcinile de lucru, indeplinindu-le cu brio. A deprins abilitati noi si a dat constant dovada de deschidere fata de training-uri si dezvoltare profesionala in domeniu. Totodata, a demonstrat, de-a lungul celor patru ani, ca are spirit de initiativa si ca pune interesul companiei pe primul plan. 
 
Personalitatea Adelinei Petre este desavarsita, reusind sa faca fata inclusiv situatiilor presante si fiind intotdeauna colega de incredere si care castiga pe loc respectul celor din jur. 
 
In concluzie, o recomand cu toata increderea pe Adelina pentru a indeplini functia de redactor-sef in cadrul companiei dvs., avand convingerea ca va fi unul dintre angajatii valorosi si pe termen lung.
 
Pentru orice intrebari suplimentare, va stau la dispozitie si ma puteti contacta la numarul de telefon (numar de telefon) sau la adresa de email (adresa de email).
 
Cu stima, 
 
XXX YYYYY
 

 

Model scrisoare de recomandare 2024 (editabil)

 
Un model de scrisoare de recomandare si in versiune .doc pentru download care poate fi folosit cu succes  de catre departamentul de resurse umane al companiilor!


Catre .................................. [se mentioneaza societatea, departamentul / sectia]

Subsemnata/ul ................................... [numele si prenumele celui care redacteaza scrisoarea de recomandare] lucrez impreuna cu ..................................... [numele si prenumele persoanei pentru care se redacteaza scrisoarea] in cadrul ..................................... [societatea, departamentul/sectia/biroul] inca din ..................................... [se mentioneaza anul, luna sau de cat timp cunoaste persoana pentru care redacteaza scrisoarea].

In calitatea mea de ..................................... [se mentioneaza calificarea/pozitia ierarhica si relatia cu cea/cel pentru care redacteaza scrisoarea] am avut ocazia sa-mi pot forma o parere obiectiva despre ..................................... [numele celei/celui pentru care redacteaza scrisoarea], fapt ce consider ca ma indreptateste sa redactez aceasta scrisoare de recomandare.

Tin sa mentionez, inainte de orice, ca ..................................... [numele celui pentru care redacteaza scrisoarea] este in primul rand o/un bun/a coleg/a, o fire mereu optimista care reuseste si in cele mai delicate momente sa insufle incredere colectivului in care isi desfasoara activitatea.

Am dorit sa fac aceasta precizare, deoarece, personal, consider ca este una dintre cele mai importante, daca nu cea mai importanta calitate a ..................................... [numele persoanei pentru care redacteaza scrisoarea].

Daca ar fi sa mentionez calitatile profesionale ale .................................... [numele persoanei pentru care redacteaza scrisoarea], in primul rand ar trebui sa subliniez faptul ca, pe langa pregatirea de specialitate, ea/el face parte din acea categorie de persoane gata oricand sa invete ceva, sa se puna la curent cu tot ce este nou atat in domeniul strict de specialitate, cat si in alte domenii conexe, care ar putea sa ii foloseasca in activitatea de zi cu zi [se pot mentiona unele aspecte, in functie de specificul activitatii din firma respectiva].

Dorinta de perfectionare a facut ca ........................... [numele persoanei pentru care redacteaza scrisoarea] sa castige atat increderea colegilor, cat si a superiorilor ierarhici, care i-au incredintat unele activitati ce necesitau o responsabilitate crescuta. Este vorba, de exemplu, despre coordonarea anumitor proiecte a caror durata scurta de finalizare necesita un grad mare de mobilizare din partea intregii echipe.

De asemenea, i s-a incredintat mentinerea legaturii directe cu clientii, datorita abilitatilor de comunicare si a usurintei in stabilirea de contacte.

Avand in vedere cele mentionate mai sus, o/il recomand cu multa caldura pe ............................ [numele celei/celui pentru care redacteaza scrisoarea], care va fi, cu siguranta, un angajat de baza pentru orice companie.

Desi regret faptul ca nu vom mai fi colege/i de serviciu, inteleg pe deplin demersul ..................................... [numele celei/celui pentru care redacteaza scrisoarea] de a se angaja intr-un nou loc de munca, care ii va da o perspectiva mult mai larga decat pozitia pe care o ocupa in prezent.

Data emiterii scrisorii               Numele si semnatura celui care a redactat scrisoarea
..................................        
..................................

Consulta alte ghiduri specializate in resurse umane, informatii oferite de specialistii nostri >>>

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
model scrisoaremodel scrisoare recomandaremodel scrisoare angajare

Data aparitiei: 22 Ianuarie 2024
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Model de scrisoare de recomandare 2024 Nota: 3.89 din 5 - 305 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

Model de scrisoare de recomandare 2024

Mai multe articole despre model scrisoare angajare
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
[x]