Consultanta in afaceri | Manager

     eNews Legislatia Muncii

Descarca GRATUIT raportul special

"Modificari in Codul Muncii - noutati REVISAL si Evaluarea Angajatilor"detalii aici

Cauti un loc de munca?


Stiati ca...
...... exista peste 40 de documente OBLIGATORII pe care inspectorii ITM le verifica atunci cand vor sa va amendeze cu orice pret >> Detalii aici <<
:: mai multe intrebari si raspunsuri

4.3. Exemple de scale si fise de evaluare

Scalele de evaluare reprezinta un popular sistem de evaluare a angajatilor. Sarcina celui care face aprecierea este sa estimeze gradul in care un individ poseda o anumita calitate. Principiul de baza consta in evaluarea subiectilor separat, la fiecare criteriu care surprinde insusirile specifice unei anumite profesii. Exemplu de criterii: cantitatea muncii, calitatea muncii, disciplina, comportamentul in echipa . Independent, se poate face si o apreciere a competentei profesionale. 

Scalele de evaluare pot fi de mai multe tipuri, dar, indiferent de forma pe care o iau, ele se bazeaza pe atribuirea de calificative conform unor standarde prestabilite. Fiecare individ va fi apreciat independent, nu in raport cu grupul din care face parte.

1. Scalele de evaluare grafice

Pe un segment de dreapta sunt reprezentate mai multe repere care desemneaza niveluri de competenta , acestea fiind dispuse de la polul de nedorit (negativ) la polul de dorit (pozitiv). Evaluatorul trebuie sa marcheze, pe segmentul de dreapta respectiv, pozitia unde considera ca se incadreaza mai bine persoana evaluata .

2. Scalele de evaluare cu pasi multipli

Acest sistem de evaluare consta in alcatuirea unei liste de criterii, fiecare detaliat pe cateva etape (cativa pasi), de obicei intre 5 si 9. Sarcina evaluatorului consta in a marca, pentru fiecare aspect, casuta care corespunde cel mai bine comportamentului celui evaluat. Aceste scale de evaluare sunt frecvent utilizate in organizatii, datorita faptului ca ofera o imagine analitica a ceea ce se evalueaza si dau o descriere succinta atat a calitatii-criteriu evaluate, cat si a nivelurilor pe care se face evaluarea. Cre te astfel gradul de exactitate, de obiectivitate al evaluarilor.

Scale de evaluare grafice

Calitatea muncii

Superioara I —I —I —I —I Inferioara
                     1     2    3    4    5

Calitatea muncii

               1       2       3        4       5       6        7       8     9        10
           I —–I —–I —–I —–I —–I —–I —–I —–I —–I
Prea multe erori  Aproape de medie      Erori ocazionale  Nu face erori
                                                                                        aproape niciodata
 
  Scale de evaluare cu pasi multipli
 

Factori de performanta

Niveluri de performanata

 

Excelent

Uneori
superior

Mediu

Nesatis-
facator
 
Calitatea muncii
 - precizie
 - economie
 - ordine
 
 
 
 
( _ )
( _ )
( _ )
( _ )
( _ )
( _ )
 
( _ )
( _ )
( _ )
 
( _ )
( _ )
( _ )

 

Ti-a placut acest articol? Trimite-l si prietenilor tai!


Data aparitiei: 22 Mai 2005Votati pagina "4.3. Exemple de scale si fise de evaluare":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi

ClubLegislatiaMuncii.ro - intrebarea zilei

Absente Nemotivate -se Suspenda CIM /se Trece Suspendarea In Revisal?

Intrebare: Buna ziua, as dori lamuriri asupra urmatoarei probleme, respectiv: ocazional angajatii nostrii "uita" sa ne anunte din timp ca de exemplu maine nu pot venii la serviciu si nu anunta seful de productie despre acest fapt si nici nu isi fac cerere de acordare zi din CO anual, asa ca sefii de tura ii ponteaza"N"-nemotivat. Intrucat in unele cazuri unii sunt angajati cu vechime si aceste zile nemotivate sunt sporadice , fara sa depaseasca o zi , firma nu doreste sanctionarea lor ca urmare a unei abateri disciplinare, ei nefiind oricum platiti pt ziua respectiva.( in Reg. intern este specificata desfacerea CIM in cazul a 5 zile lucratoare nemotivate consecutive) In aceste situatii cand nu se doreste incetarea CIM sau sanctionarea disciplinara a salariatului, mai este necesara intocmirea deciziei de suspendare si ulterior de incetare a suspendarii si inregistrarea suspendarii in REVISAL? Vrem sa fim in regula in cazul unui control de la ITM.... multumesc! Mia S

Raspuns: Suntet in regula si daca mergeti doar pe varianta pontarii nemotivate, nu trebuie recurs obligatoriu... citeste tot raspunsul aiciARTICOLE SIMILAREULTIMELE ARTICOLEDin reteaua RS:
Info tva | Blogul Specialistului | Carti de afaceri | Campeanu.ro | Contabilitate si fiscalitate | Timp liber
Idei de afaceri | Librarie de afaceri | Libraria R&S | Management | Stiri juridice | Agricultura | AdSenseUtile
    Afaceri profitabile cu ferme     Codul fiscal     Declaratii fiscale     Legea Contabilitatii     Monitorul Oficial     Codul civil 2014     Codul penal 2014     Legislatie TVALegislatiaMuncii.ro poza

© 2006 - 2014 Rentrop & Straton. All rights reserved.
Privacy Policy | RSS RSS Flux RSS 2.0     Sitemap XML Sitemap XML     Autori     Termeni si conditii     Contact

SATI
Codul Muncii s-a schimbat!
Atentie la modificarile din REVISAL si Evaluarea Angajatilor aparute noua lege din 2014

Descarcati gratuit Raportul Special

"Modificari in Codul Muncii - noutati REVISAL si Evaluarea Angajatilor"

Da, vreau sa primesc newsletterul Legislatia Muncii