Nu mai este un secret pentru nimeni ca incepand cu 1 aprilie 2025, REGES-ONLINE devine sistemul oficial pentru inregistrarea datelor salariatilor, conform HG 295/2025.
ATENTIE!
Ceea ce trebuie sa retina angajatorii si specialistii HR este faptul ca ReviSal ramane activ doar pana pe 30 septembrie 2025, iar dupa aceasta data toate inregistrarile vor fi efectuate exclusiv in noua platforma.
Asadar, pana la 30 septembrie 2025, conform reglementarilor, angajatorii au doua obligatii esentiale:
Inregistrarea in platforma REGES-ONLINE – Nerespectarea acestei obligatii poate atrage amenzi intre 15.000 lei si 20.000 lei.
Completarea si transmiterea tuturor datelor pentru contractele active de munca care nu sunt deja inregistrate in sistemul anterior – Amenzi intre 5.000 lei si 10.000 lei pentru nerespectarea acestei obligatii.
STOP!
...Incepeti acum tranzitia catre REGES-ONLINE cu ajutorul Ghidului practic de operare in ReviSal (Reges) realizat de expertii de la Rentrop & Straton, stoc LIMITAT, detalii AICI <<<
Accesul in REGES ONLINE, pas cu pas
Pentru accesul in REGES sunt necesari urmatorii pasi:
Pasul 1
Stabiliti daca persoana care va solicita autorizarea accesului in REGES este reprezentantul legal sau un imputernicit.
In situatia in care reprezentantul legal imputerniceste o persoana sa solicite accesul la registrul, imputernicirea trebuie sa fie autentificata la notariat.
[Model] de imputernicire notariala pentru acces REGES ONLINE si lista completa a pasilor necesari pentru accesul in REGES ONLINE ii poti gasi AICI.
Reges Online si semnatura digitala a imputernicitilor
Pentru a intelege mai bine cateva aspecte legate de necesitatea semnaturii digitale, am ales un studiu de caz prezent pe PortalCodulMuncii:
"Am urmatoarea nelamurire in ceea ce priveste necesitatea semnaturii electronice a imputernicitului la depunerea cererii de acces in REGES pentru angajator. Eu, persoana salariata in cadrul firmei sunt imputernicita prin procura notariala de catre reprezentul legal al firmei sa fac toate operatiunile necesare inregistrarii si operarii in REGES. Mi-am creat cont si am obtinut identificarea cu ROeID. Cand am accesat Registru angajator si am vrut sa ma inregistrez ca imputernicit, pentru a depune cererea de acces, am vazut ca una din cerintele de a primi aprobare este sa atasez documentele firmei cu semnatura mea electronica. Ca sa fiu sigura ca am inteles: pe langa identificarea cu ROeID, procura notariala, am nevoie sa detin si sematura electronica? Idenficarea prin ROeID ma ajuta doar pentru a accesa registru si a opera in el dupa obtinerea aprobarii, iar semnatura electronica imi este utila doar pentru depunerea cererii de acces?"
Raspunsul specialistilor:
In Reges Online fiecare persoana fizica se autentifica individual fie ca este reprezentant legal, imputernicit al reprezentantului legal, salariat al angajatorului sau salariat al prestatorului de servicii:
1. prin utilizarea identitatii digitale acordate de Autoritatea Pentru Digitalizarea Romaniei, prin aplicatia RoeID;
2. prin utilizarea unui certificat digital calificat, in conditiile Legii nr. 214/2024 privind utilizarea semnaturii electronice, a marcii temporale si prestarea serviciilor de incredere bazate pe acestea;
3. prin obtinerea aprobarii de la inspectoratul teritorial de munca caruia i se adreseaza la ghiseu, a unei solicitari de activare a contului, in vederea identificarii vizuale si verificarii cartii de identitate a solicitantului.
Conform Procedurii din 2025 de acces in vederea completarii, transmiterii si interogarii datelor in/din Registrul general de evidenta a salariatilor - REGES-ONLINE aprobata prin Ordinul 1107/2025:
Autorizarea accesului la Registru unui angajator se face dupa cum urmeaza:

Teste rezolvate pentru examenul de titularizare - Consiliere psihopedagogica

Teste distractive pentru clasa pregatitoare

Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
a) pentru reprezentantii legali ai angajatorilor inregistrati la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) autorizarea se realizeaza automat de catre sistem, prin verificarea in RECOM a calitatii solicitantului;
c) pentru imputernicitii desemnati de reprezentantii legali ai angajatorilor cu capital privat, autorizarea se face prin incarcarea in portal a urmatoarelor documente, pe care se aplica de catre respectivii imputerniciti semnatura digitala pentru certificarea conformitatii cu originalul, si anume: certificat de inregistrare la ONRC sau certificatul de inregistrare fiscala, hotararea judecatoreasca de infiintare sau alt act constitutiv, imputernicire notariala pentru solicitant sau, dupa caz, contractul de prestari servicii/actul aditional la acesta din care rezulta obligatia prestatorului, prin reprezentantul legal al acestuia, de creare a contului de acces al angajatorului in Registru;
Astfel, in Reges autentificarea se poate face si cu RoeID nu doar cu semnatura digitala, insa daca accesul este solicitat de imputernicit acesta are nevoie de semnatura digitala pentru a semna digital documentele pe care le incarca.
Un raspuns oferit in iunie 2025, de catre expertii de la PortalCodulMuncii. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si resurse umane.