A aparut noul Revisal! Ghidul practic pentru HR cu exemple si situatii atipice

noul revisal 2022noul revisal ghid practicnoul revisal manageri hr
A aparut noul Revisal! Ghidul practic pentru HR cu exemple si situatii atipice
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Indiferent ce operatiune aveti de inregistrat, acum beneficiati de traseul exact al pasilor de urmat. Gasiti procedurile complete in lucrarea Noul REVISAL - Ghidul Practic pentru HR cu exemple, situatii atipice si indicatii complete, care acopera toate situatiile sensibile cu care va puteti confrunta:
 
• telemunca
• munca la domiciliu
• reducerea saptamanii de lucru
• carantina
• kurzarbeit
• modificarea CIM
• concediere, detasare, concediu fara plata etc.
 
Ghidul este cu adevarat complet. El raspunde de fapt tuturor intrebarilor pe care le puteti avea despre ReviSal, astfel incat sa puteti intelege exact ce este, cum se utilizeaza si cum functioneaza acest program. Ghidul pune accent pe spete practice si va ofera totodata imaginea completa a contraventiilor si a sanctiunilor prevazute in lege.  
 
Noul REVISAL - Ghidul Practic pentru HR cu exemple, situatii atipice si indicatii complete elimina neclaritatile de orice fel, DETALII AICI >>>
 
Cu ajutorul acestui ghid:
 
  • bifa obtineti pe loc solutia dorita;
  • bifa aveti intotdeauna certitudinea ca transmiteti in ReviSal exact ceea ce trebuie;
  • bifa eliminati total riscul unor amenzi.
 

14 situatii in care puteti gresi grav - REVISAL 2022

 
Legislatia din Romania stabileste nu mai putin de 14 abateri si amenzi legate de registrul general de evidenta a salariatilor (ReviSal)!
 
Cea mai mica dintre aceste amenzi este de 300 de lei, daca refuzati sa-i eliberati unui salariat un extras din ReviSal, cea mai mare este de 20.000 de lei, daca nu transmiteti in registru datele obligatorii la angajare cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre fiecare salariat.

Alte sanctiuni:
 
• Refuzul de a pune la dispozitia inspectorului de munca documentele care au stat la baza inscrierilor efectuate
in registru (5.000 – 8.000 lei), detalii AICI >>> 
• Netransmiterea elementelor detasarii salariatilor de catre angajatorul care detaseaza cel mai tarziu in ziua lucratoare anterioara datei de incepere a detasarii. (5.000 – 8.000 lei)
• Netransmiterea elementelor privind suspendarea/incetarea suspendarii cel tarziu in ziua anterioara datei suspendarii/datei incetarii suspendarii (5.000 – 8.000 lei)
• Netransmiterea modificarii datelor de identificare ale angajatorului si ale salariatilor in termen de 3 zile lucratoare de la data aparitiei modificarii (5.000 – 8.000 lei)
• Alterarea sau stergerea datelor din registru (5.000 – 8.000 lei)
• Completarea registrului de catre alte persoane decat cele prevazute de lege (3.000 – 6.000 lei)
• Completarea registrului cu date eronate sau incomplete (3.000 – 6.000 lei)
Etc. 
 
Noul REVISAL - Ghidul Practic pentru HR cu exemple, situatii atipice si indicatii complete va pune la adapost de aceste sanctiuni, fie si numai prin faptul ca va ajuta sa va formati o imagine de ansamblu, foarte precisa si foarte detaliata, a lucrurilor obligatoriu de stiut despre ReviSal, comanda ACUM >>>
 
 

Atentie la subtilitatile inregistrarilor in ReviSal!

 
Sa luam, de exemplu, concedierea.
 
Concedierea se inregistreaza in ReviSal cel tarziu la data incetarii contractului, ceea ce inseamna ca operatia poate fi facuta si cu ceva timp inaintea datei incetarii contractului individual de munca. Dar nu cu prea mult timp inainte. 
 
Daca inregistrarea este facuta cu mult timp inainte, exista riscul ca salariatul sa prezinte un concediu
medical si sa fie nevoie de o anulare a inregistrarii incetarii, asa cum arata urmatoarea situatie intalnita in practica:
 
Ultima zi de preaviz a salariatului X este luni, 8 iunie 2021, iar inspectorul de personal inregistreaza incetarea in registru la data de 27 mai 2021. La data de 10 iunie 2021, salariatul prezinta insa un certificat medical valabil in perioada 02 iunie – 20 iunie 2021, ceea ce inseamna ca data incetarii contractului individual de munca nu mai este 9 iunie 2021. In aceasta situatie, inregistrarea incetarii va trebui sa fie anulata. 
 
 
 
Nu uitati! Avem si o OFERTA SPECIALA
 
Achizitionati cu REDUCERE de 50% pachetul format din 3 lucrari: 
  1.  
  2. Noul REVISAL - Ghidul Practic pentru HR
  3. Ghid practic Totul despre timpul de munca
  4. Diurna legala in Romania si in strainatate
 
Pretul este unul IMBATABIL, profita de oferta ACUM >>>
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
noul revisal 2022noul revisal ghid practicnoul revisal manageri hr

Data aparitiei: 02 Decembrie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

A aparut noul Revisal! Ghidul practic pentru HR cu exemple si situatii atipice Nota: 5 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]