Tarile care controleaza intreprinderi si multinationale in Romania

intreprinderi straine romaniacompanii romaniamultinationale romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Conform celor mai recente sondaje, se pare ca Germania, Franta si Italia ocupa primele trei locuri in topul tarilor care controlau, in 2017, subgrupuri de intreprinderi din Romania.

Din numarul total al multinationalelor controlate din strainatate, 13.195 sunt grupuri controlate de persoane juridice straine, iar 62.507 sunt grupuri controlate de persoane fizice straine, anunta Institutul National de Statistica (INS).

Asa se face ca in Romania, in anul 2017, au fost identificate 80.905 grupuri de intreprinderi, din care 4.910 grupuri de intreprinderi rezidente (6% din total) si 75.995 grupuri de intreprinderi multinationale (293 controlate din interior, respectiv 75.702 controlate din strainatate).

35% din totalul acestor grupuri de intreprinderi activau in comert, iar in constructii si industria prelucratoare isi desfasurau activitatea 11% dintre companii, activitati stiintifice si tehnice derulau 9% din totalul grupurilor de intreprinderi, iar in tranzactii imobiliare - 8%.

Cele mai multe din subgrupurile de intreprinderi din Romania sunt controlate din Germania, Franta si Italia, in ceea ce priveste ponderea numarului de salariati.

Procentual, subgrupurile de intreprinderi controlate de persoane juridice sau persoane fizice din Germania reprezinta 16,9% din total, urmate de cele controlate din Franta (11,7%) si Italia (9,5%), mai precizeaza Agerpres.


Noi drepturi si reguli de INFORMARE a lucratorilor cu privire la conditiile de munca. UE doreste cresterea transparentei si predictibilitatii


Vesti bune pentru lucratorii europeni, in contextul in care Uniunea Europeana (UE) face eforturi considerabile pentru a proteja si sustine drepturile salariatilor.

Presedintia Romaniei la Consiliul UE si Parlamentul European au ajuns la un acord provizoriu privind directiva care vizeaza cresterea transparentei si predictibilitatii conditiilor de munca in UE...citeste mai multe despre lucratorii din UE aici >>>





NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
intreprinderi straine romaniacompanii romaniamultinationale romania

Data aparitiei: 07 Mai 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Tarile care controleaza intreprinderi si multinationale in Romania Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Detasare salariat. Statul in care se platesc contributiile socialeIntrebare: In cazul in care avem un salariat detasat in UE de 5 ani de zile cu reinnoire detasare la 6 luni, unde trebuie sa ii fie declarate taxele, in Romania sau in tara unde isi desfasoara activitatea, tinand cont de Articolul 12 Reguli speciale in care se mentioneaza: (1) Persoana care desfasoara o activitate salariata intr-un stat membru, pentru un angajator care isi desfasoara in mod obisnuit activitatile in acest stat membru, si care este detasata de angajatorul respectiv in alt stat membru pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Certificat medical cod 08. CASS ianuarie - aprilieIntrebare: OUG 34/2024 care intra in vigoare incepand cu data de 12 aprilie prevede eliminarea CASS CM 08 Intrebarea mea este: Daca am o salariata care a beneficiat de CM 08 din data 27.12 2023 (CM initial dec 2023) pana la data de 30.04.2024 (perioada de acordare inceteaza dupa data de 12.04.2024), conform Oug 32 trebuie sa ii fac recalculul indemnizatiei nete (sa nu mai retin CASS) pentru perioada ian-martie? Pentru luna aprilie nu retin CASS.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]