Studiu OIM: Impactul reformelor legislative asupra relatiilor industriale din Romania

Contract de MuncaOIMconventii internationaleconditii angajaremunca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


La 10 octombrie 2013, Organizatia Internationala a Muncii ILO DWT/C - Budapesta, in colaborare cu Blocul National Sindical si cu Fundatia Friedrich Ebert organizeaza lansarea studiului "Impactul reformelor legislative asupra relatiilor industriale din Romania", eveniment ce va fi urmat de o dezbatere ampla pe aceasta tema, dupa cum se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Biroul OIM pentru Europa Centrala si de Est a realizat un studiu de impact al aplicarii Codului Muncii si Legii privind dialogul social nr. 62/2011, ale carui concluzii au indicat faptul ca, in ansamblu, reforma legislativa a avut un impact social negativ asupra parteneriatului social, negocierii colective si calitatii conditiilor de angajare si de munca.

In comunicat se precizeaza faptul ca analizand concluziile studiului, devine "si mai evidenta necesitatea modificarii legislatiei in vigoare, in scopul asigurarii unei depline conformitati cu conventiile internationale ale muncii ratificate in Romania. Atat organizatiile sindicale cat si cele patronale sustin reducerea pragului de reprezentativitate, negocierea contractelor colective de munca la nivel national, sectorial si de intreprindere.

Directorul General al Organizatiei Internationale a Muncii, Guy Ryder, cat si confederatiile sindicale internationale si numeroase organizatii sindicale din Statele Membre ale UE au trimis scrisori executivului si Parlamentului din Romania solicitand modificarea legislatiei muncii si a dialogului social astfel incat sa respecte conventiile fundamentale ale OIM si directivele europene.  O recomandare similara a fost facuta in 2012 si de OIM - Comitetul de experti privind aplicarea conventiilor si recomandarilor internationale ale muncii.



de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Contract de MuncaOIMconventii internationaleconditii angajaremunca

Data aparitiei: 10 Octombrie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Studiu OIM: Impactul reformelor legislative asupra relatiilor industriale din Romania Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]