Nu sunt bani pentru acoperirea pierderilor militarilor la calcularea pensiilor

Salarizarepensii militarecalcularea pensiilorguvernPonta
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Cei carora li s-au calculat eronat sumele datorate la stabilirea pensiilor militare vor fi nevoiti sa mai astepte o perioada pana cand statul va gasi o modalitate de a plati diferentele stabilite.

Asa cum a declarat  primul-ministru, Victor Ponta, Guvernul nu are momentan suma care sa acopere pierderile celor 18.000 de militari la calcularea pensiilor. Totusi, cei 8 milioane de lei lunar care sunt necesari ar putea fi gasiti eventual din ajustari in bugetele de pensii ale ministerelor.

"Am avut azi o noua discutie cu vicepremierul Oprea si cu ministrii Dusa si Stroe privind cele 18.000 de persoane care au avut de pierdut prin calcularea pensiilor militare. Suma lunara este cam de 8 milioane de lei. Nu avem in acest moment din alte resurse, eventual poate fi gasita din ajustari in cadrul bugetelor de pensii ale fiecarui minister in parte", a spus Ponta, intrebat daca Guvernul a identificat resurse pentru a acoperi aceste cheltuieli.

Premierul a precizat ca marti, in sedinta de Guvern, se va discuta din nou problema pensionarilor militari.

"Maine discutam din nou in Guvern. Exista dorinta noastra de a rezolva problema celor 18.000 de pensionari militari, 9.000 sunt de la Armata, ceilalti de la Interne si de la servicii de informatii", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca asteapta de la ministrul de Finante Daniel Chitoiu o solutie in privinta banilor pentru pensiile militarilor, dupa ce PNL a anuntat ca nu mai e de acord cu taxarea salariilor bugetarilor de peste 4.000 lei, banii stransi astfel fiind necesari pentru aceste pensii.

Sursa: Mediafax


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Salarizarepensii militarecalcularea pensiilorguvernPonta

Data aparitiei: 16 Aprilie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Nu sunt bani pentru acoperirea pierderilor militarilor la calcularea pensiilor Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]