Concediere colectiva dispusa de angajator cu respectarea dispozitiilor art. 65 alin. 2 Codul muncii. Interpretarea eronata a textului de lege de catre instanta de fond. Consecinte.

concediereconcediereaconcedierea colectivaconcediere colectivaconcediere individuala
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tip: Decizie
Nr./Data: 29 (24.01.2006)
Autor: Curtea de Apel Iasi- Sectia Conflicte de munca

Potrivit dispozitiilor art. 65 alin. 2 Codul muncii, desfiintarea locului de munca are o cauza reala cand prezinta un caracter obiectiv, adica cand este impusa de reale dificultati economice si este serioasa cand are la baza studii temeinice ce vizeaza imbunatatirea activitatii si nu disimuleaza realitatea.


Mai multe despre concediere aflati din primul seminar online din Romania destinat exclusiv concedierii! Click aici pentru detalii!

Tribunalul Iasi, prin sentinta civila nr. 1328/28.09.2005, in mod eronat a considerat ca angajatorul a indeplinit cerintele imperative ale Codului muncii atat timp cat acesta nu a facut dovada conform art. 287 Codul muncii a existentei deciziei Rectorului U.M.F., decizie evidentiata in preambulul deciziei de concediere si care cuprindea tocmai aprobarea externalizarii serviciului de paza si, implicit, reorganizarea prin desfiintare a locurilor de munca a 58 paznici din cadrul unitatii.

Mai mult, desi proiectul de concediere colectiva prevedea obtinerea unei economii substantiale de bani prin cedarea catre o firma privata de paza a acestor posturi, nici aceasta imprejurare nu a fost probata de angajator.

Ca atare, este fara echivoc ca intentia reala a angajatorului nu a fost reducerea cheltuielilor si reorganizarea activitatii.

Fiind incident in cauza motivul de recurs prevazut de art. 304 pct. 9 Cod procedura civila, in temeiul art. 312 Cod procedura civila, Curtea de Apel a admis recursul si a modificat sentinta instantei de fond in sensul admiterii contestatiei formulate de A.M., anularii deciziei de concediere si reintegrari acestuia pe postul detinut anterior, cu aplicarea dispozitiilor art. 78 Codul muncii.
(Sursa: http://portal.just.ro/)

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
concediereconcediereaconcedierea colectivaconcediere colectivaconcediere individuala

Data aparitiei: 26 Martie 2007
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Concediere colectiva dispusa de angajator cu respectarea dispozitiilor art. 65 alin. 2 Codul muncii. Interpretarea eronata a textului de lege de catre instanta de fond. Consecinte. Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]