Casa de Pensii a aprobat Norma privind activitatea de marketing a fondului de pensii private

ContributiiCasa de pensiipensii privatenorma de marketing
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Noile reglementari propun imbunatatirea calitatii actului de marketing privind fondurile de pensii administrate privat, la nivel de detaliu, atat prin modificarea unor prevederi deja existente in legislatie cat si prin introducerea unor noi concepte, tinand cont de importanta pe care activitatea de marketing o are in cadrul intregului sistem de pensii private. Totodata, noul act normativ, care va inlocui Norma nr. 25/2007, armonizeaza noile reglementari din domeniu cu cele specifice Pilonului III.

Norma cuprinde prevederi referitoare la activitatea de marketing a fondului de pensii administrat privat, pregatirea agentilor de marketing persoane fizice, procedura de autorizare/avizare a entitatilor implicate in activitatea de marketing, raspunderi, obligatii si interdictii.

Societatile implicate in marketingul fondului de pensii private sunt direct raspunzatoare pentru recrutarea si instruirea agentilor, cat si pentru toate actele, faptele si omisiunile referitoare la activitatea de marketing desfasurata de agentii de marketing persoane fizice sau juridice cu care au incheiat contracte, elemente specificate in mod clar in noua norma. Astfel, administratorul si/sau agentul de marketing persoana juridica sunt obligati sa ia masuri de natura administrativa sau legala, dupa caz, in situatia in care constata incalcari ale prevederile actelor normative aplicabile de catre agentii de marketing pentru care au solicitat avizare din partea Comisiei.
 
Printre noile concepte introduse se numara reavizarea agentilor de marketing persoane fizice, o data la 4 ani, ca urmare a absolvirii unui curs de pregatire si actualizare a cunostintelor din domeniul pensiilor private. O alta noutate consta in acordarea posibilitatii legale de incetare temporara a activitatii entitatilor implicate in marketingul fondurilor de pensii administrate privat pe o anumita perioada de timp, dar nu mai mult de trei ani.

De asemenea, dintre modificari, mai mentionam eliminarea din legislatia secundara a conditiei conform careia intermediarul de pensii private incheie contracte numai cu un singur administrator. Insa, acest tip de societate nu va mai putea desfasura activitati de marketing pentru un broker de pensii private, eliminandu-se astfel posibilitatea alcatuirii unor scheme pe mai multe nivele intre agentii de marketing persoane juridice.

Norma privind activitatea de marketing a fondului de pensii administrat privat elaborata in aplicarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, va fi transmisa spre publicare in Monitorul Oficial, data de la care va fi disponibila si pe site-ul www.csspp.ro, la rubrica Legislatie.

 
Sursa: CSSPP


NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ContributiiCasa de pensiipensii privatenorma de marketing

Data aparitiei: 19 Martie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Casa de Pensii a aprobat Norma privind activitatea de marketing a fondului de pensii private Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]