Potret al angajarilor la inceput de an: Rata somajului in 2013

rata somajului ianuarie 2013someriINS
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In luna ianuarie 2013, Institutul National de Statistica a estimat rata somajului in forma ajustata sezonier  la 6,6%, aflandu-se in scadere cu 0,1 puncte procentuale fata de luna anterioara si cu 0,8 puncte procentuale fata de nivelul inregistrat in luna ianuarie 2012.

Numarul de someri  (in varsta de 15-74 ani), este de 660 mii persoane, in scadere atat fata de luna precedenta (671 mii), cat si fata de aceeasi luna din anul precedent (729 mii).

Datele segregate pe gen indica o diferenta de  0,7 puncte procentuale intre rata somajului in randul barbatilor fata de cea a femeilor (valorile respective fiind 6,9% in cazul persoanelor de sex masculin si 6,2% in cazul celor de sex feminin).

In cazul persoanelor adulte (25-74 ani), rata somajului a fost mai mica, doar 5,2% pentru luna ianuarie 2013 (5,6% in cazul barbatilor si 4,7% in cel al femeilor). Numarul somerilor in varsta de 25-74 ani reprezinta 72,3% din numarul total al somerilor estimat pentru luna ianuarie 2013.





de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
rata somajului ianuarie 2013someriINS

Data aparitiei: 04 Martie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Potret al angajarilor la inceput de an: Rata somajului in 2013 Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]