Ce factori impiedica in 2013 crearea de noi locuri de munca

OIMcreare locuri de muncaocuparea fortei de munca 2013crizasalariati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Efectele crizei se simt si in prezent, in conditiile in care milioane de salariati au fost nevoiti sa isi caute locuri de munca noi, dand peste piedici care constau uneori in faptul ca abilitatile lor nu erau cele dorite de angajatori. Acest fapt a facut ca rata somajului sa continue sa creasca, asa cum arata Organizatia Internationala a Muncii.

In tot mai multe economii dezvoltate exista un numar tot mai mare de locuri de munca vacante, dar ratele de somaj nu scad. in unele cazuri, acestea sunt chiar in crestere. Ceea ce se intampla este faptul ca multi dintre lucratorii care si-au pierdut locurile de munca in perioada crizei nu au competentele pe care piata fortei de munca le impune acum.

"Aceste nepotriviri de competente inseamna ca somerii au nevoie de mult mai mult timp pentru a gasi un nou loc de munca, lucru care, la randul sau, conduce la somaj pe termen lung", a declarat Theo Sparreboom, economist in domeniul muncii, unul dintre autorii recent publicatei cercetari OIM "Tendinte globale privind ocuparea fortei de munca 2013".

Lucratorii din sectoarele de constructii si financiare in tari precum Statele Unite ale Americii si Spania au fost printre primii care au fost loviti de criza la sfarsitul anului 2008 si 2009. Cand si-au pierdut locurile de munca, acestia au constatat ca sectoarele care nu au fost afectate nu aveau nevoie de abilitatile lor.

Problema inadecvarii competentelor a primit o atentie deosebita in economiile dezvoltate, ca urmare a crizei economice, dar aceasta este o problema care afecteaza pietele fortei de munca din toate tarile.

Acesta poate fi un fenomen tranzitoriu, daca este tratat in mod corespunzator. Politicile educationale specifice pot contribui la solutionarea problemei prin asigurarea angajarii persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca in sectoarele mai dinamice ale economiei.

In prezent, provocarea este de a lega abilitatile de productivitate, ocuparea fortei de munca, precum si de dezvoltare. si cheia este coordonarea politicilor si implicarea partenerilor sociali si a partilor interesate in dezvoltarea competentelor.

Sursa: costelgilca.ro



NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
OIMcreare locuri de muncaocuparea fortei de munca 2013crizasalariati

Data aparitiei: 06 Februarie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ce factori impiedica in 2013 crearea de noi locuri de munca Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]