Semne bune anul are? Afla care sunt prioritatile pe piata muncii in 2013 in ce priveste fondurile UE

POSDRUocuparea fortei de muncafonduri europeneprogram 2013Mariana Campeanu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



In data de 16 ianuarie 2013, Mariana Campeanu, ministrul muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice, si Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene, au avut o intalnire cu directorul general DG Ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune, Koos Richelle, precum si cu alti reprezentanti ai DG EMPL.

Temele principale de discutie au fost imbunatatirea gradului de absorbtie a fondurilor structurale in Romania, in special FSE,  si pregatirea misiunii de audit a Comisiei Europene, care va avea loc la sfarsitul lunii ianuarie a.c.

Cu aceasta ocazie, ministrul muncii a afirmat determinarea guvernului Romaniei si angajamentul personal al Primului Ministru Victor Ponta, pentru remedierea tuturor deficientelor constatate de-a lungul timpului in derularea proiectelor finantate din fonduri europene, astfel incat Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane sa fie deblocat si decontarea rambursarilor de la Bruxelles reluata cat mai curand.

Ministrul Mariana Campeanu a prezentat stadiul actual al actiunilor si intentiile de viitor ale autoritatii de management POSDRU atat pentru derularea programului pe 2013, cat si pregatirile pentru perioada de programare 2014-2020. Toate actiunile intreprinse de autoritatile romane sunt indreptate pentru evitarea dezangajarii in 2013 si pentru asigurarea absorbtiei fondurilor alocate acestui an.

Directorul general Koos Richelle a apreciat progresele inregistrate si masurile luate pana in prezent de autoritatile romane, precizand ca acestea trebuie sa continue sustinut si in viitor. Comisia va sprijini AMPOSDRU pentru a asigura o buna functionare a sistemului si pentru a evita o alta suspendare a platilor.

In ceea ce priveste FSE, directorul general Koos Richelle a reamintit ca, cel tarziu pana in vara acestui an (2013), POSDRU trebuie sa lanseze proiecte care sa mobilizeze peste 1 miliard de euro, pentru ca Romania sa nu piarda aceste sume.

In legatura cu actuala suspendare de plati pe FSE, Richelle a dat asigurari ca, daca raportul misiunii de audit de la sfarsitul acestei luni va fi favorabil, Comisia va lua o decizie rapida pentru reluarea platilor.

Sursa: Ministerul Muncii


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
POSDRUocuparea fortei de muncafonduri europeneprogram 2013Mariana Campeanu

Data aparitiei: 18 Ianuarie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Semne bune anul are? Afla care sunt prioritatile pe piata muncii in 2013 in ce priveste fondurile UE Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]