Consultanta in afaceri | Manager

     eNews Legislatia Muncii

Descarca GRATUIT raportul special

"Modificari in Codul Muncii - noutati REVISAL si Evaluarea Angajatilor"detalii aici

Cauti un loc de munca?


Stiati ca...
...... exista peste 40 de documente OBLIGATORII pe care inspectorii ITM le verifica atunci cand vor sa va amendeze cu orice pret >> Detalii aici <<
:: mai multe intrebari si raspunsuri

Aplicarea indicelui de corectie s-a prorogat la 1 ianuarie 2013

Avand in vedere art. 170 din Legea 263/2010, care stabileste ca pentru persoanele inscrise la pensie incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi, la punctajul mediu anual determinat in conditiile art. 95 se aplica un indice de corectie calculat ca raport intre 43,3% din castigul salarial mediu brut realizat pe anul precedent si valoarea unui punct de pensie in vigoare la acea data.", ar rezulta ca  Indicele de corectie e calculat ca raport intre 43,3% din castigul salarial mediu brut realizat pe anul precedent........... In aceasta situatie, vom vedea in ce masura castigul salarial mediu este salariul mediu pe economie din anul precedent sau media aritmetica a salariilor brute realizate de solicitantul pensiei in anul precedent.


Solutia consultantului:

Potrivit art. II, art. 16 din OUG 80/2010, completata prin Legea 283/2011 , termenul prevazut la art. 193 alin. (2), referitor la prevederile art. 102 alin. (2)-(4), art. 169 alin. (6) şi art. 170, din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, se proroga pana la data de 1 ianuarie 2013.

Asadar, prevederile art. 170 s-au prorogat pana la data de 01 ianuarie 2013. Art. 170 prevede ca indicele de corectie se aplica pentru persoanele inscrise la pensie incepand cu data intrarii in vigoare a Legii 263/2010 insa, intrucat aplicarea a fost amanata apreciem ca indicele de corectie se vor aplica persoanelor inscrise la pensie incepand cu data intrarii in vigoare a art. 270.

In ceea ce priveste castigul salarial mediu brut, desi nu este prevazut in mod expres, apreciem ca acesta este cel comunicat de Institutul de Statistica.

Aceasta, intrucat, daca legiuitorul a avut in vedere castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, a prevazut-o in mod expres (de exemplu art. 11 alin. (3), art. 36).

Ti-a placut acest articol? Trimite-l si prietenilor tai!


Data aparitiei: 21 Decembrie 2012Votati pagina "Aplicarea indicelui de corectie s-a prorogat la 1 ianuarie 2013":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi

ClubLegislatiaMuncii.ro - intrebarea zilei

Cum As Putea Sa Procedez? Va Rog Ajutati-ma!

Intrebare: Buna ziua! La inceputul lunii mai, am lucrat la o firma, fara contract de munca sau alta forma legala, m-am inteles cu patronul sa primesc banii lunar in mana de la el, personal, eu lucrand si la o alta firma cu contract de munca! Din cauza volumului mare de munca si a faptului ca trebuia sa ajung si la jobul unde aveam contract, dupa o luna l-am anuntat ca voi renunta dar ca raman, pana gaseste un inlocuitor......, asa am crezut ca este de bun simnt atunci si corect fata de el, mare gresala, dar in fine, au gasit inlocuitor, si trebuia ca la sfarsit sa-mi primesc banii, lucru care nu s-a intamplat nici pana in ziua de azi, comunic cu el prin mesaje si tot imi spune ca saptamana asta nu are, poate urmatoarea, ce vreau eu sa intreb este: Daca fac o reclamatie la ITM ce sanse de reusita pot avea, in conditiile in care a-si putea gasi ca scuza, minciuna spunetii cum vreti, ca, chipurile " Mi-au promis ca ma angajeaza dar ca nu au facut-o si m-au dat afara" ? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri......!

Raspuns: Aveti un risc pe care il regasiti si in Codul muncii in cazul in care ati muncit la negru, si anume ... citeste tot raspunsul aiciARTICOLE SIMILAREULTIMELE ARTICOLEDin reteaua RS:
Info tva | Blogul Specialistului | Carti de afaceri | Campeanu.ro | Contabilitate si fiscalitate | Timp liber
Idei de afaceri | Librarie de afaceri | Libraria R&S | Management | Stiri juridice | Agricultura | AdSenseUtile
    Afaceri profitabile cu ferme     Codul fiscal     Declaratii fiscale     Legea Contabilitatii     Monitorul Oficial     Codul civil 2014     Codul penal 2014     Legislatie TVALegislatiaMuncii.ro poza

© 2006 - 2014 Rentrop & Straton. All rights reserved.
Privacy Policy | RSS RSS Flux RSS 2.0     Sitemap XML Sitemap XML     Autori     Termeni si conditii     Contact

SATI