Model-cadru pentru fisa postului

fisa postuluifisa de postcodul muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Denumirea postului

I. Identificarea postului
1. Numele si prenumele titularului:
2. Denumirea postului1:
3. Pozitia in COR / Cod2:
4. Departamentul / locatia3:
5. Nivelul postului: a. conducere / coordonare: top / middle / low b. executie: specialist / entry
6. Relatiile4: a. Ierarhice (control, indrumare, posturi supervizate): b. Functionale (colaborare, pe orizontala): c. Reprezentare (colaborare, consultanta):

II. Descrierea postului
1. Scopul general al postului5
2. Obiectivele postului6
3. Descrierea sarcinilor / atributiilor / activitatilor postului7:
4. Descrierea responsabilitatilor postului8: a. Privind relatiile interpersonale / comunicarea b. Fata de echipamentul din dotare c. In raport cu obiectivele postului d. Privind securitatea si sanatatea muncii e. Privind regulamentele / procedurile de lucru
5. Conditiile de lucru ale postului9: a. Programul de lucru: b. Conditiile materiale: • ambientale – umiditate, frig, temperaturi crescute, intuneric, lumina, zgomot, izolare fonica, alternari frig / caldura, lumina / intuneric etc. • deplasari – deplasari frecvente in afara firmei in localitate, in tara, in strainatate; • spatiu – spatiu inchis sau spatii largi (pentru cei care sufera de claustrofobie sau agorafobie) • conditii suplimentare (fac parte din categoria de beneficii) – telefon, masina, laptop sau tinuta obligatorie (costum sau uniforma obligatorie) c. Conditii de formare profesionala d. Buget [Valabil, in general, doar pentru pozitiile de coordonare]
6. Gradul de autonomie10: a. Autoritate asupra altor posturi: b. Delegare (inlocuitori, sarcini delegate):
7. Indicatori de performanta11 8. Perioada de evaluare a performantelor12 9. Evolutii posibile13:

III Specificatiile postului
1. Nivelul de studii14:
2. Calificarile / specializarile necesare15
3. Competentele postului [pachet de competente]16:
4. Experienta de lucru necesara [vechimea in specialitatea ceruta de post]17: Data, Numele si semnatura titularului postului, Numele si semnatura superiorului ierarhic,

A P R O B A T

Director General,

Note:

1 Daca in organigrama dvs. denumirea postului difera de cea din Clasificarea ocupatiilor din Romania, va trebui sa mentionati in fisa si denumirea din Clasificarea ocupatiilor din Romania.

2 In cazul in care denumirea postului din firma dvs. nu se regaseste in Clasificarea ocupatiilor din Romania, va trebui sa treceti codul din Clasificarea ocupatiilor din Romania pentru denumirea cea mai apropiata din punct de vedere al sarcinilor si responsabilitatilor.

3 Repartizarea se va face conform marimii, specificului si organigramei firmei.

4 Pentru punctele a, b si c se va tine cont de marimea, specificul si organigrama firmei.

5 Se trece o singura fraza, maximum doua, care sa descrie scopul principal al postului. In functie de marimea, specificul si organigrama firmei scopul poate diferi. Scopul postului se va regasi detaliat in obiectul contractului definit in contractul individual de munca semnat de parti.

6 Se descriu principalele obiective, listate in ordinea importantei lor.

ATENTIE: Obiectivele postului trebuie sa fie in concordanta cu obiectivele firmei. In functie de marimea, specificul si organigrama firmei obiectivele pot diferi.

7 In functie de marimea, specificul si organigrama firmei sarcinile / atributiile / activitatile pot diferi.

8 In functie de marimea, specificul si organigrama firmei responsabilitatile postului pot diferi. Atentie! Raspunderea juridica generata de nerespectarea obligatiilor stabilite prin prezenta se va stabili in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare precum si in baza procedurilor reglementate in Regulamentul Intern al firmei.

9 Se va asigura corelarea acestor dispozitii cu acelea ale clauzei specifice din contractul individual de munca, precum si cu prevederile din anexele la regulamentul intern / contractul colectiv de munca la nivel de unitate referitoare la alternanta turelor, daca este cazul, respectiv la programul de lucru inegal. Conditiile de la punctele a, b, c si d se decid la nivelul fiecarei firme in functie de conditiile specifice si de posibilitati.

10 Se refera la alte posturi decat cele aflate in subordinea directa. Autoritatea se stabileste in fiecare firma de catre conducere, pentru fiecare post in parte - in functie de marimea, specificul si organigrama firmei.

11 In functie de specificul firmei, pot fi utilizati indicatori diferiti, cu valori diferite, in limitele responsabilitatilor si performantelor cerute de post.

12 Se stabileste in functie de sistemul de evaluare din fiecare firma.

13 Se stabileste in functie de planificarea carierei din fiecare firma.

14 Nivelul de studii pentru fiecare post difera in functie de specificul si marimea firmei, precum si de nevoile pentru postul respectiv in firma.

15 In functie de specificul si marimea firmei, precum si de nevoile pentru postul respectiv in firma se pot solicita si alte calificari / specializari.

16 In functie de specificul si marimea firmei, precum si de nevoile pentru postul respectiv in firma se pot solicita si alte competente.

17 Experienta solicitata depinde de specificul si marimea firmei, precum si de nevoile pentru postul respectiv in firma.

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
fisa postuluifisa de postcodul muncii

Data aparitiei: 04 Decembrie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Model-cadru pentru fisa postului Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

FISA DE POST pentru impiegat autoSanctiuni pentru neprezentarea la controlul medical periodic efectual de medicina munciiFISA DE POST pentru inspector asistenta socialaFisa postului pentru psiholog, in 2019Studiu de caz: Imputernicire pentru semnarea documentelor contabile si FISA DE POST obligatorie pentru salariati

ULTIMELE ARTICOLE

Norme SSM - Accidentarea prin utilizarea incorecta a echipamentului de muncaNorme SSM: responsabilitati specifice operatorilor RSVTIFisa postului pentru consilier economist in gestiune economicaFisa postului pentru Director ComercialLipsa fiselor SSM si neefectuarea instruirii periodice. Ce SANCTIUNI se vor aplica?
Mai multe articole despre fisa de post
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]