Procedura de evaluare a salariatilor este un atribut al RI

Codul munciicriteriile de evaluareprocedura de evaluareregulamentul intern
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In ce priveste procedura de evaluare a salariatilor, vom stabili cum se va face completarea in cadrul procedurii de evaluare din cadrul Regulamentului Intern, la calculul notei finale (calificativul final) la evaluarea performantelor, in sensul in care, la evaluare se folosesc urmatoarele formulare:
- fisa de autoevaluare
- fisa pentru indeplinirea criteriile de evaluare
- fisa pentru indeplinirea obiectivele de performanta.

Vom stabili astfel daca se va face media aritmetica a notelor finale din cele 3 fise si daca nota obtinuta poate fi catalogata ca nota finala la evaluare, respectiv calificativul final al evaluarii.

Raspuns:

Potrivit art. 17 alin. (2) lit. e) din Codul muncii , persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului. Aceste criterii de evaluare trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca, in conformitate cu alin. (3) din acelasi articol.

Criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului sunt prevazute ca element distinct element prevazut la lit. e) a art.17.

Criteriile de evaluare se regasesc si in continutul contractului individual de munca iar in Regulamentul intern se regasesc criteriile si procedurile de evaluare a criteriilor profesionale a salariatilor in temeiul art. 242 lit. i) din Codul muncii republicat.

Prin urmare, procedura de evaluare va fi stabilita de angajator in Regulamentul intern,
Regulamentul intern este un act juridic al angajatorului, elaborat cu consultarea sindicatului sau a reprezentantilor salariatilor, prin care se stabilesc o serie de reguli, in principal disciplinare si profesionale, aplicabile la locul de munca.

Nerespectarea oricareia dintre prevederile regulamentului intern atrage raspunderea disciplinara a salariatului. Dispozitiile regulamentului intern pot intemeia decizia de sanctionare.
Potrivit art. 243 din Codul muncii , republicat in Monitorul Oficial nr. 345 din 18 mai 2011, regulamentul intern se aduce la cunostinta salariatilor prin grija angajatorului si isi produce efectele fata de salariati din momentul incunostintarii acestora.

Codul muncii - Legea 53/2003 , republicata, reglementeaza problematica Regulamentului intern in art. 241 - 246. Fiind un act juridic intern al angajatorului elaborat cu consultarea sindicatului sau a reprezentantilor salariatilor, angajatorul va reglementa pe larg procedura de evaluare si modul cum se calculeaza nota finala ca urmare a evaluarii salariatului.




de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Codul munciicriteriile de evaluareprocedura de evaluareregulamentul intern

Data aparitiei: 22 Octombrie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Procedura de evaluare a salariatilor este un atribut al RI Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]